Jongerenretraite InSide Out april 2020

 

De Bridgeman Foundation organiseert in het voorjaar van 2020 wederom de INSIDE OUT Jongerenretraite voor jongeren van 16-24 jaar, die vastlopen in het dagelijkse leven.

 

 

Steeds meer jongeren zijn sensitief en intuïtief.  Ze voelen zich ‘anders’ en hierdoor helaas vaak ook minder dan anderen. De één krijgt last van faalangst, trekt zich terug, kan zich niet concentreren of krijgt een woede-uitbarsting, de ander gaat veel piekeren, heeft last van dwangmatig gedrag, wordt verdrietig of krijgt zelfs depressieve gevoelens. Vanwege angst voor oordelen en/of afwijzing hebben deze jongeren zorgvuldig maskers gecreëerd om zich aan te passen aan de wereld om hen heen. Met alle lichamelijke, emotionele en psychische gevolgen van dien. Het wordt dus hoog tijd om dat gevoel van ‘anders zijn’ te veranderen in helemaal jezelf kunnen en durven zijn. Tijdens de INSIDE OUT Jongerenretraite geven we jongeren deze kans!

Wanneer

7 t/m 12 april 2020

waar

De Folkshegeskoalle – Terschelling

begeleiding

Jongerencoaches

Margreet Verrij

Bibian van Drie


HERKEN JIJ JEZELF HIERIN?

Heb je behoefte aan echt contact, verbinding en (h)erkenning in wat je ziet, voelt en ervaart? Wil je gewoon maar een ding en dat is eindelijk jezelf kunnen zijn? Dan kunnen wij jou helpen! Tijdens de INSIDE OUT Jongerenretraite gaan we de diepte in. Met elkaar en met jezelf. Van binnen naar buiten. Dit vraagt moed. Om eerlijk naar jezelf te kijken en dichtbij jezelf te blijven. Als jij dit aandurft, je gemotiveerd bent om aan jezelf te werken en verder wilt leren en groeien, schrijf je dan snel in (wellicht met hulp van je ouders/begeleiders)*. Na inschrijving krijg je een individueel gesprek met één van de jongerencoaches, om zo jouw persoonlijke hulpvraag en thema’s goed in kaart te brengen zodat we hier tijdens de retraite ruim aandacht aan kunnen geven.

 

Inschrijven

 

*De gegevens die jij invult, behandelen wij uiteraard vertrouwelijk. Indien je uiteindelijk niet gaat deelnemen aan de jongerenretraite, vernietigen wij jouw inschrijfformulier.


WAT HOUDT DE RETRAITE IN?

Tijdens de jongerenretraite volg je samen met 9 andere jongeren onder professionele begeleiding van twee Bridgeman jongerencoaches, Margreet Verrij en Bibian van Drie, een volledig coachprogramma waarin je bewust wordt van wie je in werkelijkheid bent. Het programma daagt je uit. Het helpt je om zelf de touwtjes in handen te nemen, je goed te voelen over jezelf en met meer zelfvertrouwen in het leven staan. Het helpt je om in balans te komen op fysiek (lichaam), emotioneel (gevoelens), mentaal (gedachten) en spiritueel (passie) gebied.

 

Je krijgt tools in handen, waarmee jij het beste uit jezelf kunt halen. Je ontdekt waar je echt gelukkig van wordt. Los van alle stempels die jij hebt gekregen of die jij jezelf hebt gegeven. Je leert opnieuw naar jezelf te kijken. Niet naar wat nu je verhaal is, maar naar welk verhaal jij over jezelf wilt vertellen.

 

Op 15 maart is een kennismakingsmiddag voor alle deelnemers (ouders/begeleiders sluiten het laatste uur aan). Het is belangrijk dat je hierbij bent. Tijdens deze middag kunnen we elkaar leren kennen, zodat je je tijdens de jongerenretraite direct veilig en vertrouwd voelt bij de andere deelnemers. Op 17 mei is de terugkommiddag (zonder ouders/begeleiders) waarin we terugblikken op de weken na de retraite. Noteer deze data alvast in jouw agenda!

PROGRAMMA

Maandag

 

Op maandagochtend vertrekken we met de veerboot naar Terschelling. Als we op Terschelling aankomen, pakken we de fiets naar de Folkshegeskoalle. De bagage wordt naar de locatie gebracht. Onderweg maken we wat mooie tussenstops en starten we met het eerste programma onderdeel. Einde middag komen we aan bij de locatie, delen we de kamers in en eten we samen. Na het eten vervolgen we het programma.

 

Dinsdag t/m vrijdag

 

Het programma bestaat onder andere uit meditatie, yoga, een EFT workshop, ademhalingsoefeningen, het ontdekken van andere kanten van jezelf, oefeningen voor het ervaren van meer zelfliefde en belemmerende overtuigingen loslaten. De oefeningen en opdrachten doen we voornamelijk in groepsverband. Verder zoeken we de buitenlucht op door te wandelen, te fietsen, te dippen in zee en te sporten (bootcamp). Uiteraard lassen we de nodige rustmomenten in. We ontbijten, lunchen en dineren gezamenlijk. De maaltijden zijn gezond, vegetarisch en lekker.

 

Zaterdag

 

Op zaterdagochtend ontbijten we gezamenlijk en aan het einde van de ochtend fietsen we weer richting de haven van Terschelling en tegen het einde van de middag zijn we weer terug in Harlingen.

Om dit alles goed te beleven en werkelijke aandacht voor jezelf en de anderen te hebben, nemen we bij aankomst je simkaart van je smartphone in bewaring (je kunt dus nog wel foto’s en filmpjes maken en muziek luisteren).


NA DEZE RETRAITE

 • Heb je meer zelfvertrouwen
 • Durf je weer voor jezelf te kiezen
 • Voel je weer verbinding met jezelf en anderen
 • Begrijp je wie je echt bent, wat je wilt en wat je nodig hebt
 • Heb je nieuwe dingen over jezelf ontdekt
 • Heb je weer contact met jezelf, je intuïtie en innerlijke wijsheid
 • Weet je wat je passies zijn
 • Zorg je voor en neem je verantwoordelijkheid over je eigen gevoelens
 • Weet je hoe je met blokkades en niet helpende gedachtes om kunt gaan
 • Handel je vanuit liefde in plaats van angst
 • Weet je hoe je zelf invloed hebt op stress en ontspanning
 • Kun je feedback geven en ontvangen
 • Voel je je gelukkiger en heb je meer lol
 • Maak je deel uit van de INSIDE OUT jongeren community waar je altijd op kunt terugvallen

Kortom, jouw leven zal nooit meer hetzelfde zijn!

WAT ANDERE JONGEREN ZEIDEN OVER DE RETRAITE

 

 

‘Het allermooiste cadeau is van jezelf leren houden en te accepteren hoe je bent. Door de kracht, liefde en verbinding van Terra Nova is mij dit gelukt’

 

 ‘De retraite heeft bij mij deuren geopend en andere deuren gesloten. Het opende mijn ogen en liet me situaties accepteren en afsluiten zelfs na de retraite nog. En tot op de dag van vandaag haal ik deze lessen bijna elke dag nog terug, vind ik het één van de meest leerzame en liefdevolle momenten die ik heb meegemaakt’

 

‘Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest’

 

‘Ik dacht dat ik niemand was, nu weet ik dat ik alles ben’

 

‘Ik voelde me alleen, nu weet ik dat ik niet meer alleen ben’

 

‘Ik dacht dat ik mezelf kende, maar de echte ik die voel ik nu pas echt’


KOSTEN

De Bridgeman Foundation wil het voor alle jongeren mogelijk maken om mee te kunnen gaan. De kosten per persoon zijn €750,- incl. btw en incl. de reiskosten van Harlingen naar Terschelling en weer retour. In overleg met jouw ouders of begeleiders kijken we naar de mogelijkheden om de deelname zelf te betalen of deze te bekostigen vanuit PGB of budgetten binnen opvanghuizen/instellingen. Indien dit niet mogelijk is, gaan we op zoek naar een donateur.

 *De gegevens die jij invult, behandelen wij uiteraard vertrouwelijk. Indien je uiteindelijk niet gaat deelnemen aan de jongerenretraite, vernietigen wij jouw inschrijfformulier.

DONATIES

Wil je het mogelijk maken voor een jongere om mee te gaan? Je kunt een donatie doen ter hoogte van een heel ticket van €750,-, een half ticket van €375,- of een kwart ticket van €187,50. Maar natuurlijk is elke donatie, groot of klein, enorm welkom! Je kunt je donatie overmaken op rekeningnummer NL76 TRIO 0338 4252 68 t.n.v. Bridgeman Foundation, onder vermelding van jouw (bedrijfs)naam + omschrijving: donatie INSIDE OUT 13 april 2020.

 

 

Een donatie is zowel voor bedrijven als particulieren (onder bepaalde voorwaarden) aftrekbaar. Wil je een bewijs van ontvangst van je donatie toegestuurd krijgen? Stuur dan een e-mail naar onze projectmanager Bibian van Drie.


WAT IS INBEGREPEN

5 levens veranderende dagen (maandagmiddag t/m zaterdagmiddag)

5 overnachtingen in de Folkshegeskoalle (Terschelling) inclusief lakenpakket en 2 handdoeken. Je deelt je 2-persoonskamer met een andere deelnemer. De kamers zijn eenvoudig, maar hebben wel een eigen badkamer en goede bedden.

Eten (ontbijt, lunch, middagsnack en diner) en drinken (water, koffie, thee en sap) gedurende jouw verblijf in de Folkshegeskoalle

5 dagen fietshuur

Het boek hEFTig voor jongeren van Yvonne Toeset

Een werkboek met theorie en oefeningen die we gedurende de week gebruiken en die je thuis als naslagwerk kunt gebruiken

Een individuele coachsessie met één van de Bridgeman jongerencoaches enkele weken na afloop van de jongerenretraite

 

Heel veel diepgaande en verbindende gesprekken met de andere deelnemers en vrienden voor het leven!

ZELF TE VERZORGEN

De reiskosten van jouw huis naar de haven van Harlingen en weer retour

 

Ontbijt en lunch op maandag en diner op zaterdag.


WAT NEEM JE MEE

Neem kleding mee waarin je je prettig voelt, waar je yoga in kunt doen en in meditatie kunt zitten. Neem ook je sportkleren mee voor de outdoor activiteiten.  Stop daarnaast je bikini/badpak/zwembroek en een badhanddoek in je reistas voor het dippen in de zee.