Studieloopbaan begeleiding

Met plezier zet ik mijn jarenlange kennis en kunde in als studieloopbaanbegeleider. Samen kunnen we onderzoeken en een plan uitzetten om een geschikte studiekeuze te maken, die past bij je wensen en talenten en bij wat je wilt en wat je kan. Je kunt bij mij aankloppen wanneer je op het punt staat om een opleiding te gaan kiezen of wanneer je het idee krijgt dat een gekozen opleiding de aanleiding is van de onrust die je ervaart.

 

Wanneer je deze onvrede voelt kan dit weerslag hebben op de sfeer thuis. 'Het botst de laatste tijd enorm thuis', is wat ik ouders dan vaak hoor zeggen. Maar ook, 'Het enthousiasme is er helemaal uit, ik begrijp niet wat er aan de hand is'. Misschien herken je deze uitspraken wel. Zelf ervaar je bijvoorbeeld dat je geen zin (meer) hebt om aan de verwachtingen van school te voldoen. Hierdoor kan je dan gewoon even niet gezellig zijn en wil je vooral even wat afstand en ruimte van alles.

 

 

 

Bij de één is het enkel een vaag signaal dat er iets aan de hand is en aandacht mag, en bij de ander is het heel duidelijk dat de twijfels of demotivatie zijn ontstaan door het volgen van de huidige opleiding.

 

Wie er ook aan de bel trekt, jij als jongere zelf of je ouders. Samen kunnen we bekijken of het dilemma ligt aan de inhoud en eisen van de opleiding of aan iets anders. Soms lijkt een studie onmogelijk doordat je nog niet hebt 'leren leren', doordat een bepaalde gewoonte je in de weg zit of dat je zelfvertrouwen of zelfsturing een boost nodig heeft. Bij een ander blijkt de gekozen richting niet 'het schot in de roos' te zijn waar je op hoopte.

 

Tijdens je coachtraject kun je je vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling versterken en een nieuwe kijk op jezelf en/of je opleiding ontwikkelen. Hiermee kun je je eerder gekozen richting weer met vertrouwen aangaan of een opleiding kiezen die beter bij je past.

Jouw opbrengst

Ik stimuleer je om zoveel mogelijk uit je studie te halen en/of je voor te bereiden op je loopbaan als professional.

We kunnen aandacht geven aan één van onderstaande thema’s of een combinatie daarvan:

 

 

 

  • Effectiever leren studeren, door je goed te leren voorbereiden op toetsen of het maken van een scriptie en leertechnieken en aanpak aan te scherpen.
  • Studieplanning. Denk aan beter prioriteiten leren stellen, leren plannen en SMART doelen leren stellen, bijstellen én deze ook behalen.
  • Twijfels over je studiekeuze, door samen de twijfels te onderzoeken en bekijken of dit aan interne (bv. faalangst) of externe (bv. omgeving of situatie) ligt en deze aanpakken.
  • (Dreigende) studievertraging. Door bv. faalangst, te hoge eisen of juist te weinig uitdaging, het missen van motivatie en/of verantwoordelijkheid.
  • Keuzes voor de toekomst. Onderzoeken welke vervolgstudie bij je past of uitkijken naar passend werk (of stage), passend bij je talenten en passie.
  • Persoonlijke omstandigheden die je studievoortgang beïnvloeden, zoals een lastige thuissituatie, grote veranderingen in je leven, het missen van structuur, verlies of andere uitdagende situaties.