Mag ik mij even voorstellen

Mijn naam is Margreet en ben, naast moeder, partner en levensgenieter, coach voor volwassenen en jongeren in Hellevoetsluis. Wanneer je klaar bent met ‘overleven’ en in je hoofd zitten, je angsten achter je wilt laten of een verlies moet verwerken, dan zit je bij mij goed. Mijn kracht zit hem niet alleen in het naar boven halen en ombuigen van je belemmerende overtuigingen en patronen, maar ook in het jou laten ervaren en voelen van wie jij ‘werkelijk‘ bent. Tijdens jouw sessies ontvang je mijn volledige aandacht en aanwezigheid. Zo ontstaat er veel verbinding en verdieping, die je weer dichter bij jezelf brengt.

 

Na mijn studie ben ik gaan werken in het MBO onderwijs. Eerst als docent en later ook als stagebegeleider, begeleider van collega’s en opleidingscoördinator. De individuele begeleiding en het begeleiden in kleine groepen gaf mij de meeste voldoening. Ik genoot er iedere keer weer van wanneer jonge mensen en volwassenen vol zelfvertrouwen hun ‘eigen weg’ (terug)vonden. Maar ik wilde meer kunnen betekenen.

 

Jaren geleden begon ik mijn eigen zoektocht naar meer balans, passie en ‘richting’ in mijn leven. Dit proces heeft zoveel in beweging gebracht, dat ik diverse coachopleidingen en methodiekcursussen ben gaan volgen. Hierdoor heb ik mijn wens om als coach anderen nog duurzamer, dieper en krachtiger te kunnen begeleiden, waar kunnen maken.

Foto: Sanderijn de Bruin fotografie

'Ik heb, met recht, bewondering voor haar gevoelsmatige kennis en kunde om een mens, oordeelloos, te kunnen helpen naar een emotioneel diepere laag en hoger niveau.'

- Sanderijn, 39 jaar -

In mijn praktijk stimuleer ik je om nieuwsgierig en vol begrip naar jezelf en jouw situatie te kijken en moedig je aan om uit je comfortzone te stappen. Om te kiezen voor wat je 'echt' nodig hebt. De ‘power’ die in eenieder schuilt wordt soms versluierd of zelfs verlamd door angsten, trauma’s en onzekerheid. Het is voor mij een voorrecht om je te mogen begeleiden en helpen in je zoektocht naar meer geluk en regie.

Van coachees krijg ik terug dat zij mij enthousiast, zonder oordeel en warm mens vinden. Ik werk liefdevol confronterend, waarbij veiligheid voorop staat, en maak de dingen graag praktisch, concreet en zichtbaar.

 

In mijn vrije tijd geef ik ruimte aan mijn grote passie, namelijk schrijven, tekenen en het illustreren van kinderboeken.

Eind 2016 is mijn eerste kinderboek (auteur en illustrator) uitgekomen. Het leren geloven in mijn kwaliteiten en leren manifesteren hebben hier enorm bij geholpen (zie tabblad 'Inspiratie'). Op dit moment ben ik bezig met een Lichter Leven kinderboek. 'Fabels van Vos' komt bijna uit!  Hét nieuwe voorlees- en kindercoachboek van 2022!


Op zoek naar balans, passie en 'richting'!

 

 

Als midden twintiger, verloor ik mijn toenmalige man door ziekte. Ik heb in die tijd intens ervaren wat echt ‘loslaten’ en accepteren betekent. Maar ook wat ‘de weg kwijt zijn’ betekent en jezelf terug vinden. 


Degene die je voor het verlies was, ben je daarna niet meer, maar draag je wel bij je. ‘Verlies’, in welke vorm dan ook, brengt een innerlijke verandering met zich mee.

 

Ik leerde weer op mezelf vertrouwen en voelen wat ik echt wilde. Ik ontdekte ook dat gevoelens als verdriet en teleurstelling er mogen zijn. Dat controle niet bestaat. Wel dat je de keuze hebt, hoe je met de dingen om kunt gaan die op je pad komen. Dat je daardoor weer de regie kunt pakken en ‘altijd’ weer opnieuw kunt beginnen.

 

Ik ben dankbaar voor mijn huidige liefdevolle leven met mijn man en zoons. 

 

 

 


Waarom 'raakt' die ander mij?

 

 

Anderen! Ze zijn een belangrijke spiegel voor me. Vaak confronterend, maar ook interessant.

 

Eerlijk kijken naar jezelf, naar wat je rol is in een situatie is niet altijd eenvoudig.

Op dat moment voel ik me namelijk kwetsbaar! Vaak hebben we de neiging, als we nare gevoelens hebben, redenen aan te wijzen buiten onszelf. Die ander ‘geeft’ je dat vervelende gevoel, toch? Maar blijkbaar wil er iets in mij, mijn aandacht.

 

Hoe meer ik mezelf ging afvragen waarom die ander mij ‘raakte’, hoe dichter ik kwam bij mezelf. Hierdoor hoefde ik mijn moeder niet meer te ‘ontschuldigen’ en te hopen dat ze ooit op een bepaalde manier met mij om zal gaan. Kan ik een partner laten zien dat ik van hem hou, zonder dat ik over mijn eigen grenzen ga. Irriteer ik me niet meer aan die collega, omdat deze anders doet en denkt dan ik. 

 

Ik werd me er steeds bewuster van, dat verwachtingen mij alleen maar afhankelijk en ongelukkig maakte. 

 

De ander mag nu zijn wie die is, en ikzelf ook. Naast dat ik mezelf geef wat ik nodig heb en niet meer wacht tot een ander mij geeft wat ik van hen denk nodig te hebben.

 

Ik zou je graag willen uitdagen dit ook te gaan doen. Kijk eens wat dit je oplevert.

‘Irriteer je niet, verwonder je’


Opleidingen en trainingen

 

Systemisch coachen (bekend van de familie opstellingen)

Met een systemische blik wordt er zichtbaar welke mechanismen en onbewuste patronen er werkzaam zijn binnen jou zelf en jouw familie.  Zo ontstaat er meer begrip en inzicht en meer rust en balans in je leven, familie, relaties en werk.

 

Essentie van (persoonlijk) leiderschap

Met prachtige 'down to earth' tools van Stephen Covey, de diepte in gaan om richting te leren geven aan je leven. Proactief te leren handelen, prioriteiten te leren stellen en andere succesvolle eigenschappen van leiderschap te cultiveren... om te komen waar je wilt zijn.

 

Voice Dialoque

VD is een methode om in dialoog te komen met onze innerlijke stemmen, die in essentie energiepatronen zijn die we in de loop van ons leven hebben opgebouwd, van instinctieve, gevoelsmatige, mentale en spirituele aard.

 

Emotional Freedom Techniques

Bij EFT maken we gebruik van specifieke herinneringen waaraan een ongewenst negatieve emotie gekoppeld is. We maken verbinding met de herinnering, waarna we de negatieve emotie en spanning neutraliseren met behulp van acupressuur: het kloppen op verschillende punten.

 

Lichaamswerk, Basis en Verdieping

Wat je niet verwerkt zet zich vast in je lijf als spanning en heeft effect op je ademhaling. Met lichaamswerk maak je van binnenuit contact met je lichaam, je gevoelens en verlangens en mag je de spanning loslaten.

 

Transactionele Analyse

TA helpt jezelf en anderen beter te begrijpen. Door het toepassen van de methoden uit TA kom je tot een efficiëntere, respectvolle communicatie.

 

Lichter Leven en Transformatief Coach Bridgeman Academy

Bij transformatieve coaching worden diepgaande energetische blokkades doorzien en ontwortelt vanuit de kern. Het gaat om zelfontwikkeling in de breedte. De hele mens wordt holistisch benaderd en er wordt gewerkt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

 

Begeleider Op School (BOS), Post HBO

Begeleiden van Leraren in opleiding en stagiaires in het onderwijs

 

Psychologie, verschillende modulen, Open Universiteit Nederland

De wetenschappelijke kijk op waarom mensen zich gedragen zoals ze doen in bepaalde omstandigheden, hoe psychische problemen ontstaan en welke rol de omgeving en andere mensen daarbij spelen.

 

1ste graads Docent Culturele en Kunstzinnige Vorming, Academie voor de Beeldende Vorming

Academische scholing voor de kunstvakken en het CKV docentschap inclusief Psychologie, Pedagogiek en Vakdidactiek