Mag ik mij even voorstellen

Mijn naam is Margreet en ben, naast moeder, partner en levensgenieter, coach voor volwassenen en jongeren in Hellevoetsluis. Wanneer je klaar bent met ‘overleven’ en in je hoofd zitten, je angsten achter je wilt laten of een verlies moet verwerken, dan zit je bij mij goed. Mijn kracht zit hem niet alleen in het naar boven halen en ombuigen van je belemmerende overtuigingen en patronen, maar ook in het jou laten ervaren en voelen van wie jij ‘werkelijk‘ bent. Tijdens jouw sessies ontvang je mijn volledige aandacht en aanwezigheid. Zo ontstaat er veel verbinding en verdieping, die je weer dichter bij jezelf brengt.

 

Na mijn studie ben ik gaan werken in het MBO onderwijs. Eerst alleen als docent en later ook als stagebegeleider, begeleider van collega’s en opleidingscoördinator. De individuele begeleiding en het begeleiden in kleine groepen gaf mij de meeste voldoening. Ik genoot er iedere keer weer van wanneer jonge mensen en volwassenen vol zelfvertrouwen hun ‘eigen weg’ (terug)vonden. Maar ik wilde meer kunnen betekenen.

 

Een aantal jaar geleden begon ik mijn eigen zoektocht naar meer balans, passie en ‘richting’ in mijn leven. Dit proces heeft zoveel in beweging gebracht, dat ik diverse coachopleidingen en methodiekcursussen ben gaan volgen. Hierdoor heb ik mijn wens, om anderen als coach nog duurzamer, dieper en krachtiger te kunnen begeleiden, waar kunnen maken.

'Ik heb, met recht, bewondering voor haar gevoelsmatige kennis en kunde om een mens, oordeelloos, te kunnen helpen naar een emotioneel diepere laag en hoger niveau.'

- Sanderijn, 39 jaar -

In mijn praktijk stimuleer ik je om nieuwsgierig en vol begrip naar jezelf en jouw situatie te kijken en moedig je aan om uit je comfortzone te stappen. Om te kiezen voor wat je 'echt' nodig hebt. De ‘power’ die in eenieder schuilt wordt soms versluierd of zelfs verlamd door angsten, trauma’s en onzekerheid. Het is voor mij een voorrecht om je te mogen begeleiden en helpen in je zoektocht naar meer geluk en regie.

Van coachees krijg ik terug dat zij mij enthousiast, zonder oordeel, warm en een liefdevol mens vinden.

 

In mijn vrije tijd geef ik ruimte aan mijn grote passie, namelijk schrijven, tekenen en het illustreren van kinderboeken.

Eind 2016 is mijn eerste kinderboek (auteur en illustrator) uitgekomen. Het leren geloven in mijn kwaliteiten en leren manifesteren hebben hier enorm bij geholpen (zie tabblad 'Inspiratie'). Op dit moment ben ik bezig met een Lichter Leven kinderboek.


Op zoek naar balans, passie en 'richting'!

 

 

Als midden twintiger, verloor ik mijn toenmalige man door ziekte. Ik heb in die tijd intens ervaren wat echt ‘loslaten’ en accepteren betekent. Maar ook wat ‘de weg kwijt zijn’ betekent en jezelf terug vinden.

 

Ik leerde weer op mezelf vertrouwen en voelen wat ik echt wilde. Ik ontdekte ook dat gevoelens als verdriet en teleurstelling er mogen zijn. Dat controle niet bestaat. Wel dat je de keuze hebt, hoe je met de dingen om kunt gaan die op je pad komen. Dat je daardoor weer de regie kunt pakken en ‘altijd’ weer opnieuw kunt beginnen.

 

Ik ben dankbaar voor mijn huidige liefdevolle leven met mijn man en zoons. 

 

 

 


Waarom 'raakt' die ander mij?

 

 

Anderen! Ze zijn een belangrijke spiegel voor me. Vaak confronterend, maar ook interessant.

 

Eerlijk kijken naar jezelf, naar wat je rol is in een situatie is niet altijd eenvoudig.

Op dat moment voel ik me namelijk kwetsbaar! Vaak hebben we de neiging, als we nare gevoelens hebben, redenen aan te wijzen buiten onszelf. Die ander ‘geeft’ je dat vervelende gevoel, toch? Maar blijkbaar wil er iets in mij, mijn aandacht.

 

Hoe meer ik mezelf ging afvragen waarom die ander mij ‘raakte’, hoe dichter ik kwam bij mezelf. Hierdoor hoefde ik mijn moeder niet meer te ‘ontschuldigen’ en te hopen dat ze ooit op een bepaalde manier met mij om zal gaan. Kan ik een partner laten zien dat ik van hem hou, zonder dat ik over mijn eigen grenzen ga. Irriteer ik me niet meer aan die collega, omdat deze niet ziet wat nodig is... volgens mij. Ik werd mij er ook steeds bewuster van, dat verwachtingen mij alleen maar ongelukkiger maakte. Herkenbaar?

 

Ik zou je graag willen uitdagen dit ook te gaan doen. Kijk maar eens wat dit je oplevert.


Opleidingen

Faalangst reductie trainer

Lichaamswerk, Basis en Verdieping

Transactionele Analyse

Begeleider Op School (BOS), Albeda College, Post HBO

Lichter Leven Coach, Robert Bridgeman (Transformatief coach)

Open Universiteit Nederland, verschillende modulen Psychologie

HBO Kunstacademie, 1ste graads docent Culturele en Kunstzinnige Vorming (psychologie, pedagogiek en vakdidactiek)