Mag ik mij voorstellen

Mijn naam is Margreet en ben, naast moeder, partner, creatieveling en levensgenieter, coach voor volwassenen en jongeren in Hellevoetsluis. Wanneer je klaar bent met ‘overleven’ en in je hoofd zitten, je angsten achter je wilt laten of een verlies moet verwerken, dan zit je bij mij goed. Mijn kracht zit hem niet alleen in het naar boven halen en ombuigen van je belemmerende overtuigingen en patronen, maar ook in het je (weer) laten verbinden met je kompas, zodat je weer vol vertrouwen in 'flow' kunt leven en ruimte maakt voor je talenten. Tijdens de sessies ontvang je mijn volledige aandacht en maak ik de dingen graag zichtbaar, zodat je contact kunt maken met het gevoel of de beweging die onder het mechanisme of je gedragspatroon zit. Uit de waarneming en bewustwording ontstaat inzicht en de keuzevrijheid je leven te leiden in lijn met jezelf.

 

Na mijn studie ben ik gaan werken in het MBO onderwijs. Eerst als docent en later ook als studieloopbaanbegeleider, stagebegeleider, begeleider van collega’s en opleidingscoördinator. De individuele begeleiding en het begeleiden in kleine groepen gaf mij de meeste voldoening. Ik genoot er iedere keer weer van wanneer jonge mensen en volwassenen vol zelfvertrouwen hun ‘eigen weg’ (terug)vonden. Maar ik wilde meer kunnen betekenen.

 

Jaren geleden begon ik mijn eigen zoektocht naar meer balans, passie en ‘richting’ in mijn leven. Dit proces heeft zoveel in beweging gebracht, dat ik diverse coachopleidingen en methodiekcursussen ben gaan volgen. Hierdoor heb ik mijn wens om als coach anderen nog duurzamer, dieper en krachtiger te kunnen begeleiden, waar kunnen maken.

Foto: Sanderijn de Bruin fotografie

'Ik heb, met recht, bewondering voor haar gevoelsmatige kennis en kunde om een mens, oordeelloos, te kunnen helpen naar een emotioneel diepere laag en hoger niveau.'

- Sanderijn, 39 jaar -

In mijn praktijk stimuleer ik je om nieuwsgierig en vol begrip naar jezelf en jouw situatie te kijken en moedig je aan om uit je comfortzone te stappen. Om te kiezen voor wat je 'echt' nodig hebt. De ‘power’ die in eenieder schuilt wordt soms versluierd of zelfs verlamd door angsten, trauma’s en onzekerheid. Het is voor mij een voorrecht om je te mogen begeleiden en helpen in je zoektocht naar meer geluk en regie.

Van coachees krijg ik terug dat zij mij enthousiast, doortastend, zonder oordeel en een warm mens vinden. Ik werk liefdevol confronterend, waarbij veiligheid voorop staat, en maak de dingen graag praktisch, concreet en zichtbaar.

 

In mijn vrije tijd geef ik ruimte aan mijn grote passie, namelijk schrijven, tekenen en het illustreren van kinderboeken.

Eind 2016 is mijn eerste kinderboek 'Bartjes Bolle Buiken Bril' (auteur en illustrator) uitgekomen. Over wat er allemaal bij komt kijken wanneer je een grote broer of zus wordt. Het leren geloven in mijn kwaliteiten en leren manifesteren hebben hier enorm bij geholpen (zie tabblad 'Inspiratie'). 

 

In 2022 is mijn nieuwste voorlees- en kindercoachboek uitgekomen, 'Fabels van Vos'. Lees verder op mijn website wat het jou en je (klein)kind kan geven. Veel leesplezier samen en een magische reis gewenst.


Opleidingen en trainingen

 

Systemisch coachen (bekend van de familie opstellingen) & L.I.P. (Life Integration Proces)

Met een systemische blik wordt er zichtbaar in een opstelling (in de ruimte met vloerankers, een tafelopstelling met poppetjes ed.) welke mechanismen en onbewuste patronen er werkzaam zijn binnen jou zelf en jouw familie.  Zo ontstaat er meer begrip en inzicht en meer rust en balans in je leven, familie, relaties en werk.

De L.I.P. methode is een structuuropstelling waarbij verschillende fases van het leven; van ongeboren kind tot de dood, opgesteld kunnen worden. Dit kan voor cliënten bijzondere inzichten geven en biedt de mogelijkheid om onbewuste of onverwerkte zaken een plek te geven.

 

Persoonlijk leiderschap

Met prachtige 'down to earth' tools van Stephen Covey, de diepte in gaan om richting te leren geven aan je leven. Proactief te leren handelen, prioriteiten te leren stellen en andere succesvolle eigenschappen van leiderschap te cultiveren... om te komen waar je wilt zijn.

 

Voice Dialoque

VD is een methode om in dialoog te komen met onze innerlijke stemmen, die in essentie energiepatronen zijn die we in de loop van ons leven hebben opgebouwd, van instinctieve, gevoelsmatige, mentale en spirituele aard.

 

Emotional Freedom Techniques

Bij EFT maken we gebruik van specifieke herinneringen waaraan een ongewenst negatieve emotie gekoppeld is. We maken verbinding met de herinnering, waarna we de negatieve emotie en spanning neutraliseren met behulp van acupressuur: het kloppen op verschillende punten.

 

Lichaamswerk, Basis en Verdieping

Wat je niet verwerkt zet zich vast in je lijf als spanning en heeft effect op je ademhaling. Met lichaamswerk maak je van binnenuit contact met je lichaam, je gevoelens en verlangens en mag je de spanning loslaten.

 

Transactionele Analyse

TA helpt jezelf en anderen beter te begrijpen. Door het toepassen van de methoden uit TA kom je tot een efficiëntere, respectvolle communicatie.

 

Lichter Leven en Transformatief Coach Bridgeman Academy

Bij transformatieve coaching worden diepgaande energetische blokkades doorzien en ontwortelt vanuit de kern. Het gaat om zelfontwikkeling in de breedte. De hele mens wordt holistisch benaderd en er wordt gewerkt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

 

Begeleider Op School (BOS), Post HBO

Begeleiden van Leraren in opleiding en stagiaires in het onderwijs

 

Psychologie, verschillende modulen, Open Universiteit Nederland

De wetenschappelijke kijk op waarom mensen zich gedragen zoals ze doen in bepaalde omstandigheden, hoe psychische problemen ontstaan en welke rol de omgeving en andere mensen daarbij spelen.

 

1ste graads Docent Culturele en Kunstzinnige Vorming, Academie voor de Beeldende Vorming

Academische scholing voor de kunstvakken en het CKV docentschap inclusief Psychologie, Pedagogiek en Vakdidactiek 

 


Greep uit mijn opdrachten en projecten

 

 

Helinium, voortgezet onderwijs

Faalangst reductie trainingen

 

Albeda College

Interne coach docententeams, opgeleid door CPS, '7 Habits' trainingen Steven Covey, Persoonlijk leiderschap

 

SMW Jess, Den Haag, schoolmaatschappelijk werkers

Studenten opleiding onderwijsassistenten MBO

EduMare leerkrachten en onderwijs ondersteunend personeel

Fabels van Vos trainingen, werkvormen en methodieken

 

Gemeente Voorne Putten aan Zee (Hellevoetsluis, Brielle)

Coaching en ondersteuning medewerkers tijdens Corona-periode en coachtrajecten medewerkers

 

 

TalentHub op Zuid Rotterdam

Jongerencoaching en trainingen over persoonlijke ontwikkeling, breinleren, kwaliteiten, identiteitsvorming enz.

 

Kraamzorg-team

Teamtraining, Heldere communicatie

 

Basisschool regio Voorne Putten

Teamcoaching, maatwerk

 

Samen het Leven Leren

Verschillende jongerenretraites

 

Bridgeman

'Inside-out' jongeren traject, persoonlijke ontwikkeling