Naast mentaal, ook emotioneel en sociaal sterk in je schoenen staan

 Training ‘Van faalangst naar vertrouwen’

Faalangstreductietraining PLUS

Deze training is voor jongeren die zenuwachtig worden van al dat huiswerk, die bang zijn dat ze nooit genoeg geleerd hebben voor toetsen of onzeker zijn over zichzelf en hun prestaties, waardoor deze er juist onder gaan lijden. In dit traject leren zij het vertrouwen in zichzelf en hun prestaties terug te krijgen en te houden.

Wat brengt deze training?

In een kleine groep gaan we aan de slag met het leren vertrouwen in jezelf en leren voelen wat je nodig hebt. Je zult zien dat je niet de enige bent die last heeft van dat stemmetje die zegt: ‘Je bent niet goed genoeg’. Wanneer je het gevoel hebt dat je niet aan de verwachtingen kan voldoen van school of van anderen, kun je ‘blokkeren’. Dat kan je aardig in de weg zitten. Je kan dan onder je niveau gaan presteren of durft jezelf niet te zijn. Mag je bijvoorbeeld van jezelf ‘nee’ zeggen, fouten maken of zeggen wat jij ergens van vindt?

Hoe je jezelf ziet en wat je van jezelf vindt, is daarbij essentieel. Je gaat ontdekken wat het beste voor jou werkt. Dit helpt om met moed de volgende uitdaging aan te kunnen gaan. Je leert allerlei methodes die je kunnen helpen om met angsten om te gaan. Bijvoorbeeld hoe je je gedachten kunt testen en ten positieve kunt beïnvloeden. Ook leer je te ontspannen en je zelfvertrouwen een ‘boost’ te geven.

 

Onderdelen

In deze 7 daagse training (van minimaal 2 aaneengesloten lesuren), komt onder andere het volgende aan bod:

-      Je leert wat angst doet met je lichaam, gedachten, emoties en je geluk

-      Je leert hersen- en studeertrucjes

-      Je leert werken met de ‘emotie-thermometer’

-      Je leert negatieve gedachten om te zetten in helpende gedachten

-      Je leert ‘nee’ zeggen

-      Je leert ademhaling- en ontspanningsoefeningen

-      Je leert ankeren en EFT (Emotional Freedom Technique)

-      Je leert om complimenten te geven en te ontvangen

-      Je leert reclame te maken voor jezelf

-      Je leert dat je mag zijn wie je bent

 

In deze training zullen we afwisselend: fysieke (hersencapaciteiten en ademhaling), mentale (denken), emotionele (gevoel) en sociale (communicatie en verbinden) oefeningen doen. We maken gebruik van een prachtig werkboek met vele tips, thuisoefeningen en werkvormen.

 

Deelnemers

Leerlingen van 12 tot en met 17 jaar, met een negatief zelfbeeld en/of tegenvallende schoolprestaties, die spanningen ervaren voor schoolse situaties, zoals toetsen, spreekbeurten en huiswerk of in sociale situaties. Leerlingen die baat hebben bij het vergroten van het zelfvertrouwen en het leren stellen van grenzen.

Aantal deelnemers: 6, tot maximaal 8

 

Locatie

Uitgangspunt is dat de training wordt gegeven op uw eigen schoollocatie of accommodatie (in de regio Rotterdam).

 

Kosten

De training kan, aan wettelijk en bekostigd onderwijs, vrijgesteld van BTW aangeboden worden, mits de training als onderdeel van het lesprogramma ingezet wordt.

Kosten per deelnemer, exclusief BTW € 295,- inclusief werkboek en materialen, exclusief reiskosten