Coach voor jou!

 

Je bent jong en ervaart al heel wat uitdagingen in het leven. Thuis en op school wordt er van alles van je verwacht. Maar wat wil je nu eigenlijk zelf? 

 

Vriendschappen veranderen, je zoekt aansluiting of merkt juist dat je anders tegen dingen aankijkt. Soms loop je vast, ervaar je (faal)angsten en denk je dat niemand op je zit te wachten. Je merkt dat emoties en gedachten met je aan de haal kunnen gaan en wil dit eigenlijk niet meer. Wat nu?

 

Wanneer je je onbegrepen, onzeker en alleen voelt, voel je je vaak ongelukkig. Veranderingen, opmerkingen en emoties kunnen intens binnen komen, zeker wanneer je daar (hoog) gevoelig voor bent. Misschien trek je je kritiek snel persoonlijk aan, waardoor je je voortdurend aanpast aan anderen of wat zij vinden. Perfectionisme ligt dan op de loer, en je vergeet aandacht te geven aan wie er werkelijk toe doet. Namelijk jijzelf! Dit put je uit en je trekt je het liefst terug op je kamer. Terwijl je eigenlijk gewoon maar één ding wilt, en dat is jezelf kunnen zijn.

 

Ik wil je (weer) laten zien en voelen dat ‘Wie jij bent klopt’!

 


Jongerenplatform Samen het Leven Leren

 

Esther van der Linde, Bibian van Drie en Margreet Verrij, zijn het initiatief 'Samen Het Leven Leren' gestart, waarbinnen hartgedragen leerprojecten worden ontwikkeld voor kinderen, jongeren, ouders en onderwijs. Met als doel om samen weer te leren leven vanuit het hart. Om in vrijheid te mogen spelen en ontwikkelen en zo je eigen weg te ontdekken en te volgen.

 

 

Ons hart gaat uit naar alle jongeren en jong-volwassenen die vastlopen in het dagelijkse leven. Of dat nu door de huidige situatie komt of niet. Want er is natuurlijk meer aan de hand. Het huidige systeem vraagt jongeren om zich continu aan te passen. En als je je niet aanpast of kunt aanpassen, dan krijg je een label opgeplakt. Zodat er een behandelplan kan worden opgesteld. Maar wat hebben jongeren echt nodig? Dat ze gezien worden voor wie ze zijn. Zonder labels en verhalen. Dat ze dicht bij zichzelf kunnen en mogen blijven, wat de ander hier ook van vindt. Dat er naar ze geluisterd wordt op een diepere laag dan de verhalen die ze ons vertellen. Want van wie zijn die verhalen eigenlijk? En wie ben je nou echt zonder al die verhalen? Wij geven jongeren de mogelijkheid om los te laten en op zoek te gaan naar hun ware zelf. Om de reis te maken van een ego-gedragen bewustzijn naar een hart-gedragen bewustzijn.

Jongerentraining InsideOut

 

Voor het INSIDE OUT Jongerenprogramma heeft de Bridgeman Foundation een programma Ik Leer Leven ontwikkelt, speciaal voor jongeren van 16-24 jaar die vastlopen in het dagelijkse leven. We starten in de herfst '21 weer met een nieuwe groep (maximaal 8 jongeren). De sessies vinden zowel online als live plaats.

 

Steeds meer jongeren zijn sensitief en intuïtief. Ze voelen zich ‘anders’ en hierdoor helaas vaak ook minder dan anderen. De één krijgt last van faalangst, trekt zich terug, kan zich niet concentreren of krijgt een woede-uitbarsting, de ander gaat veel piekeren, heeft last van dwangmatig gedrag, wordt verdrietig of krijgt depressieve gevoelens. Vanwege angst voor oordelen en/of afwijzing hebben deze jongeren zorgvuldig maskers gecreëerd om zich aan te passen aan de wereld om hen heen. Met alle lichamelijke, emotionele en psychische gevolgen van dien. Het wordt dus hoog tijd dat ze leren leven in plaats van overleven. En het gevoel van ‘anders zijn’ te veranderen in helemaal jezelf kunnen en durven zijn. Het INSIDE OUT Jongerenprogramma geeft jongeren deze kans!


"U heeft mij veel geleerd en ik ben als persoon erg gegroeid"

- Jesse, 17 jaar -


In mijn praktijk

Ondersteun en begeleid ik jongeren:

 

 • Bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden
 • Bij het onderzoeken en (bij)sturen van hun slaap-, beweeg-, en eetpatroon of (ongezonde) gewoontes
 • Bij het ontwikkelen van een positiever zelfbeeld (zelfacceptatie en zelfliefde)
 • Om steviger in hun schoenen te staan op mentaal, emotioneel en sociaal vlak
 • Om hun emoties zelf te leren reguleren
 • Om hun grenzen en behoeften te leren herkennen en bewaken en ‘nee’ te leren zeggen
 • Om spanningen en (faal)angsten te reduceren
 • Om verlies en trauma te verwerken
 • Om te leren ontspannen (met oa aandachtstraining en ademhalingsoefeningen)
 • Om weer hun (juiste) plek in het eigen gezin/familiesysteem in te nemen
 • Om effectiever te leren communiceren
 • Om negatieve en belemmerende gedachten om te buigen
 • Om bewust te worden van hun innerlijke stemmen en de rollen (oa perfectionist, pusher, pleaser) die zij aannemen
 • Om te leren omgaan met (hoog) gevoeligheid en overprikkeling
 • Om te leren manifesteren en invloed uit te oefenen op hun leven

Maak kennis met Margreet

Vertrouwen in jezelf

In mij praktijk gaan we op zoek naar wat jij nodig hebt en hoe jij weer de touwtjes in handen kan nemen. Samen gaan we stappen zetten om weer meer vertrouwen te krijgen in jezelf.

Ik sta naast je, terwijl je mag leren om voor jezelf te kiezen, gelukkig te zijn, je denken te beïnvloeden en te ontdekken wat je talenten zijn én waar je echt blij van wordt. 

 

Uiteindelijk gaat het er niet om 'Wie je bent", maar 'Wie je wilt zijn'. Met technieken en interventies als NLP, positieve psychologie, Transactionele Analyse, de Free Your Mind Methode en visualisaties laat ik je zien wie je kan en mag zijn, zodat je happy bent met....'jezelf'!

 

Mijn deuren staan voor je open. Juist ook wanneer je niet je weg kunt vinden in de reguliere zorg of nieuwsgierig bent naar wat er nog meer te vinden is.

 

 

Gratis en vrijblijvende intake

 

Iedere coaching start met een gratis en vrijblijvende intake. Het is een oriënterend kennismakingsgesprek, die telefonisch of persoonlijk kan plaatsvinden. Ik wil graag meer weten over jou en je persoonlijke situatie. We formuleren samen de hulpvraag en ik vertel je wat ik voor jou kan beteken. Wanneer er een ‘klik’ is plannen we de eerste coachsessie. Ik stuur je na de intake en voor de eerste coachsessie een intakeformulier met de geformuleerde hulpvraag, die je tijdens de eerste coachsessie, na akkoord, ondertekend weer mee terug mag nemen.

 

Ieder coachtraject is uniek.

 

Na iedere sessie stuur ik je een inhoudelijk verslagje via de app.

Het is een soort samenvatting van wat we hebben besproken, zodat je het nog even rustig na kan lezen.

Pas na jou akkoord, stuur ik deze door aan je ouders (bij 16- jongeren). Zo hoef je niet alles uit te leggen aan je, nieuwsgierige, ouders én blijven zij, tot op zekere hoogte, geïnformeerd.

Jij bepaald wat er doorgestuurd wordt en wat niet. Handig toch?!

 

                                                     

                                                                                     - ‘Just do it’! -

"Ik heb Margreet ervaren als een prachtige pure vrouw, een enorm liefdevolle coach, die je laat voelen wie je bent en hoe je kunt worden"

- Inky, 16 jaar -