Coach voor jou!

 

Je bent jong en ervaart al heel wat uitdagingen in het leven. Thuis en op school wordt er van alles van je verwacht. Maar wat wil je nu eigenlijk zelf? 

 

Vriendschappen veranderen, je zoekt aansluiting of merkt juist dat je anders tegen dingen aankijkt. Soms loop je vast, ervaar je (faal)angsten en denk je dat niemand op je zit te wachten. Je merkt dat emoties en gedachten met je aan de haal kunnen gaan en wil dit eigenlijk niet meer. Wat nu?

 

Wanneer je je onbegrepen, onzeker en alleen voelt, voel je je vaak ongelukkig. Veranderingen, opmerkingen en emoties kunnen intens binnen komen, zeker wanneer je daar (hoog) gevoelig voor bent. Misschien trek je je kritiek snel persoonlijk aan, waardoor je je voortdurend aanpast aan anderen of wat zij vinden. Perfectionisme ligt dan op de loer, en je vergeet aandacht te geven aan wie er werkelijk toe doet. Namelijk jijzelf! Dit put je uit en je trekt je het liefst terug op je kamer. Terwijl je eigenlijk gewoon maar één ding wilt, en dat is jezelf kunnen zijn.

 

Ik wil je (weer) laten zien en voelen dat ‘Wie jij bent klopt’!

 

 

 

Studieloopbaan begeleiding

Daarnaast zet ik met plezier mijn jarenlange kennis en kunde in als studieloopbaanbegeleider. Samen kunnen we onderzoeken en een plan uitzetten om een geschikte studiekeuze te maken, die past bij je wensen en talenten en bij wat je wilt en wat je kan. Je kunt bij mij aankloppen wanneer je op het punt staat om een opleiding te gaan kiezen of wanneer je het idee krijgt dat een gekozen opleiding de aanleiding is van de onrust die je ervaart.

 

Wanneer je deze onvrede voelt kan dit weerslag hebben op de sfeer thuis. 'Het botst de laatste tijd enorm thuis', is wat ik ouders dan vaak hoor zeggen. Maar ook, 'Het enthousiasme is er helemaal uit, ik begrijp niet wat er aan de hand is'. Misschien herken je deze uitspraken wel. Zelf ervaar je bijvoorbeeld dat je geen zin (meer) hebt om aan de verwachtingen van school te voldoen. Hierdoor kan je dan gewoon even niet gezellig zijn en wil je vooral even wat afstand en ruimte van alles.

Bij de één is het enkel een vaag signaal dat er iets aan de hand is en aandacht mag, en bij de ander is het heel duidelijk dat de twijfels of demotivatie zijn ontstaan door het volgen van de huidige opleiding.

 

Wie er ook aan de bel trekt, jij als jongere zelf of je ouders. Samen kunnen we bekijken of dit ligt aan de inhoud en eisen van de opleiding of aan iets anders. Soms lijkt een studie onmogelijk doordat je nog niet hebt 'leren leren', doordat een bepaalde gewoonte je in de weg zit of dat je zelfvertrouwen of zelfsturing een boost nodig heeft. Bij een ander blijkt de gekozen richting niet 'het schot in de roos' te zijn waar je op hoopte.

 

Tijdens je coachtraject kun je je vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling versterken en een nieuwe kijk op jezelf en/of je opleiding ontwikkelen. Hiermee kun je je eerder gekozen richting weer met vertrouwen aangaan of een opleiding kiezen die beter bij je past.

"Dankzij mijn grenzen, heb ik de ruimte"


In mijn praktijk

Ondersteun en begeleid ik jongeren:

 

 • Bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden
 • Bij het onderzoeken en (bij)sturen van hun slaap-, beweeg-, en eetpatroon of (ongezonde) gewoontes
 • In hun keuze betreft studieloopbaan
 • Bij het ontwikkelen van een positiever zelfbeeld (zelfacceptatie en zelfliefde)
 • Om steviger in hun schoenen te staan op mentaal, emotioneel en sociaal vlak
 • Om hun emoties zelf te leren reguleren
 • Om hun grenzen en behoeften te leren herkennen en bewaken en ‘nee’ te leren zeggen
 • Om spanningen en (faal)angsten te reduceren
 • Om verlies en trauma te verwerken
 • Om te leren ontspannen (met oa aandachtstraining en ademhalingsoefeningen)
 • Om weer hun (juiste) plek in het eigen gezin/familiesysteem in te nemen
 • Om effectiever te leren communiceren
 • Om negatieve en belemmerende gedachten om te buigen
 • Om bewust te worden van hun innerlijke stemmen en de rollen (oa perfectionist, pusher, pleaser) die zij aannemen
 • Om te leren omgaan met (hoog) gevoeligheid en overprikkeling
 • Om te leren manifesteren en invloed uit te oefenen op hun leven


"U heeft mij veel geleerd en ik ben als persoon erg gegroeid"

- Jesse, 17 jaar -

Vrijblijvende intake en kennismaking

In mij praktijk gaan we op zoek naar wat jij nodig hebt en hoe jij weer de touwtjes in handen kan nemen. Samen gaan we stappen zetten om weer meer vertrouwen te krijgen in jezelf.

Ik sta naast je, terwijl je mag leren om voor jezelf te kiezen, gelukkig te zijn, je denken te beïnvloeden en te ontdekken wat je talenten zijn én waar je echt blij van wordt. 

 

Uiteindelijk gaat het er niet om 'Wie je bent", maar 'Wie je wilt zijn'. Met technieken en interventies als NLP, positieve psychologie, Transactionele Analyse, de Free Your Mind Methode en visualisaties laat ik je zien wie je kan en mag zijn, zodat je happy bent met....'jezelf'!

 

Mijn deuren staan voor je open. Juist ook wanneer je niet je weg kunt vinden in de reguliere zorg of nieuwsgierig bent naar wat er nog meer te vinden is.

 

Iedere coaching start met een gratis en vrijblijvende intake. Het is een oriënterend kennismakingsgesprek, die telefonisch of persoonlijk kan plaatsvinden. Ik wil graag meer weten over jou en je persoonlijke situatie. We formuleren samen de hulpvraag en ik vertel je wat ik voor jou kan beteken. Wanneer er een ‘klik’ is plannen we de eerste coachsessie. Ik stuur je na de intake en voor de eerste coachsessie een intakeformulier met de geformuleerde hulpvraag, die je tijdens de eerste coachsessie, na akkoord, ondertekend weer mee terug mag nemen.

 

Ieder coachtraject is uniek. 

                                                     

                                                                                     - ‘Just do it’! -


Maak kennis met Margreet

"Ik heb Margreet ervaren als een prachtige pure vrouw, een enorm liefdevolle coach, die je laat voelen wie je bent en hoe je kunt worden"

- Inky, 16 jaar -