Fabels van Vos

Een prachtig voorlees- en kindercoachboek

 

Vos is op zoek naar een mooi cadeau voor zijn moeder. Wat hij zoekt, denkt hij thuis niet te kunnen vinden. Daarom gaat hij op reis. Onderweg ontmoet hij bijzondere en soms ook wat vreemde bosbewoners.

 

In een kinderleven gebeurt er al zo veel. Soms worden kinderen hierdoor overspoeld, weten ze niet wat ermee te doen. Voelen ze zich niet erkend of begrepen. Vos maakt het allemaal mee tijdens zijn reis en zijn ontmoetingen. Gevoelens van verdriet en boosheid, geloven in jezelf, gescheiden ouders, piekeren, rouw en verlies, houden van jezelf…

 

De fabels bieden openingen om met kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar in gesprek te gaan over verschillende thema’s. De magie van de verhalen zorgt voor meer grip op geluk doordat het kind meer vat krijgt op zichzelf en de wereld om zich heen. Verhalen vol plezier en fluisterzachte lessen voor kinderen én voor degene die voorleest, of je nu ouder, verzorger, leraar of kindercoach bent.

 

Bij iedere fabel vind je suggesties voor vragen en één of twee laagdrempelige oefeningen passend bij het thema. Kan je kind niet stoppen met luisteren naar de fabels? Dan is er een prachtige audio beschikbaar waarin de fabels worden voorgelezen door de auteur zelf.

Heb je de smaak te pakken of wil je nog meer inspiratie voor oefeningen? In het bij ‘Fabels van Vos’ behorende werkboek zijn diverse verdiepende oefeningen opgenomen.

 

Te bestellen bij Bol.com & Uitgeverij SWP

 


Vos Experience & Practice middagen

Enthousiast geworden over Vos zijn reis en de aangeboden werkvormen? Kom dan ook naar één van de ‘Vos Experience en Practice’ middagen. Een dag vol oefenen en ervaren en verdieping voor iedereen die zijn of haar kind of cliënt beter en leuker wil ondersteunen en begeleiden.

 

Je kunt vooraf aangeven of je een introductie in de methodiek VoiceDialoque of Emotional Freedom Technics (EFT) wilt en/of voor een aantal van de vele andere werkvormen en methoden extra oefening en handvatten wilt. We gaan dan aan de slag met een selectie uit een aantal van deze wensen. Er is ruim de tijd om vragen te stellen aan de auteur en coach Margreet Verrij.

 

Zo ga je aan het eind van de dag boordevol inspiratie, verdieping en enthousiasme om aan de slag te gaan weer naar huis.

 

Neem je naast het voorleesboek, ook je 'Fabels van Vos werkboek' mee? Dan krijg je het aankoopbedrag (€20,-) van het voorleesboek retour. 

 

Tot binnenkort!

Heb je vragen, neem dan gerust contact op met Margreet Verrij.

 

Plaats: Hellevoetsluis

Investering particulieren: € 95,- (mét werkboek € 75,-)

Data (vermeld duidelijk de datum bij inschrijving):

  • Zondag 20 januari '24 om 13.30 - 16.30 

Team training Incompagny

 

Wil je met je team eens een hele andere studiedag ervaren, waar je samen kunt oefenen en inspiratie opdoen voor je leerlingen of cliënten? Dat kan!

 

Samen kun je een ‘proeverij’ van verschillende oefeningen, werkvormen en methodieken uit het voorleesboek en werkboek van 'Fabels van Vos' samenstellen.

 

Of je kunt als team een voorkeur uitspreken voor bepaalde oefeningen waarbij je bijvoorbeeld een introductie krijgt in een methode als EFT (Emotional Freedom Techniques) of Voice Dialoque, aangepast aan jullie doelgroep.

 

Je kunt ook kiezen voor oefeningen die passen bij een bepaald thema, zoals 'Omgaan met emoties', 'Ontspannen', 'Grenzen leren stellen en 'nee' leren zeggen' of '(pieker)gedachten om leren denken'. Ik denk graag met jullie mee om een passende studiedag(en) of training vorm te geven.

 

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een incompagny training.


Voor wie

 

De training Fabels van Vos methodieken en werkvormen is bedoeld voor iedereen die zijn of haar cliënt, leerling of kind beter en leuker wil ondersteunen en begeleiden. Of dit nu 1-op-1 of in een (kleine) groep is.

De oefeningen en werkvormen zijn bijzonder goed in te zetten in de kindercoachpraktijk, het basisonderwijs door de leerkracht of schoolmaatschappelijk werker en door kindbegeleiders en pedagogisch medewerkers in de jeugdzorg en kinderopvang.

 

Wat er die dag ook op het ‘menu’ komt te staan van het kindercoach voorlees- en werkboek ‘Fabels van Vos’. Het wordt een inspirerende dag vol oefenen, zelf ervaren en verdieping, waarmee je je repertoire aan werkvormen en methodieken flink kunt uitbreiden.

 

Waar ga je mee naar huis

  • Hoe je het ‘Fabels van Vos’ voorlees- en werkboek in kunt zetten en gebruiken, 1-op-1 en in een (kleine) groep of een klas
  •  Een uitgebreid repertoire aan werkvormen en methodieken
  • Hoe je de fabels met een boodschap over verschillende thema's, suggesties voor vragen en oefeningen kunt gebruiken
  • Praktische kennis door zelf ervaren en oefenen

 

Reviews Fabels van Vos training en studiedag

 'De 𝑭𝒂𝒃𝒆𝒍𝒔 𝒗𝒂𝒏 𝑽𝒐𝒔  training heeft mij en mijn SMW collega's nieuwe inzichten op verschillende werkvormen en methodieken gegeven en hoe je deze ook kan toepassen op een creatieve manier. Ik ben er heel enthousiast over geworden en kijk er erg naar uit om deze toe te passen tijdens de kind gesprekken!'

 

'Deze training geeft mij volop inspiratie en biedt verschillende bruikbare materialen, van het voorleesboek en werkboek met audio's, suggesties voor vragen bij ieder thema, instructiefilmpjes, posters tot aan ondersteunende kaarten. Super!'

 

'Concrete en passende oefeningen bij problematiek waar ik mee werk. Zoals EFT (emotional freedom technics), het foutenmaakmoed spel, de 'te hoge lat' eye-opener en meer.'

 

'Het was een gevarieerde en praktische training. Heel waardevol om straks kinderen een stapje verder mee te kunnen helpen. Er zijn veel van dit soort trainingen, maar deze is echt vernieuwend'.

 

Ook dit team schoolmaatschappelijk werkers uit Den Haag is enthousiast!

Nieuwsgierig geworden en zin gekregen in een interessante en leuke invulling voor een studiedag of incompagny training? Neem contact op met Margreet.

 

 


'Het boek is een verrijking voor ieder mens en kind'

Sanderijn, moeder


 

 

‘Je leert op een leuke manier jezelf kennen en het is een rustgevend boek.’

 

- Xena en Ylva, 11 en 8 jaar -

 

 

‘Ik vond het leuk, mooi en heb er veel van geleerd. De tekeningen vond ik het allermooist en de dieren zijn allemaal heel lief.’

 

- Danique, 9 jaar -

 

 

‘Het is een fantastisch boek om in de klas over gevoelens te praten. Het zet kinderen aan het denken dat ze zelf invloed hebben op gedachten en hun gedrag.’

 

- Nienke Berbee, basisschoollerares - 

 

 

‘We hebben iedere avond voor het slapen gaan een hoofdstuk gelezen. Mijn dochter kon de verhalen ‘vertalen’ naar haar eigen leven, en het zette mij als moeder ook geregeld met beide benen terug op de aarde, naar waar het werkelijk om gaan in het leven. Het boek is een verrijking voor ieder mens en kind.’

 

- Sanderijn de Bruin, moeder – 

 

 

‘Ik word erg blij van dit soort boeken. Mooi hoe beeldend je kan vertellen, met alle zintuigen.’

 

- Hélène van Engelen, kinder- en jeugdtherapeut –

 

 

‘Inspirerend en boeiend. De training en het boek opent mogelijkheden naar meer.

Ik kan niet wachten om beide boeken uit te lezen en toe te passen in mijn kindgesprekken.’

 

 

- Serap, schoolmaatschappelijk werker –

 

 

 

‘In mijn praktijk kan ik zo een verhaal inzetten om een thema bespreekbaar te maken en richting te geven aan een consult.’

 

- Ester Neve, kindercoach -

'Rouw in de klas', artikel basisschoolmagazine

In het Basisschoolmagazine is er aandacht besteed aan het omgaan met het verlies van een dierbare, en de tools die mijn kindercoach- en voorleesboek 'Fabels van Vos' aanreikt.

Want hoe geef je emotionele steun of breng je troost in de klas? Een kind of de groep kan bijvoorbeeld geconfronteerd worden met een ingrijpend verlies of het overlijden of het vertrek van een leerkracht.

In het artikel worden er suggesties voor oefeningen en werkvormen gegeven, om op speelse, creatieve of pedagogische
wijze met de kinderen aan de slag te gaan met dit thema. Eventueel als leidraad voor een themadag of individuele begeleiding. Uiteraard samen met het verhaal 'Vos en de kikker met het hartenkiezeltje', uit het boek 'Fabels van Vos'.

In het magazine vind je de QR codes om gratis een oefening te downloaden en informatie te vinden over de werkvormen en
methodieken-training die bij 'Fabels van Vos' aangeboden wordt: https://www.logavak.nl/aanbod/6/373/fabels-van-vos-werkvormen-en-methodieken


Voor alle leerkrachten en kindbegeleiders in het basisonderwijs!
Vraag gerust naar de mogelijkheden voor uw team.