Impressie jongerenprogramma's

 

De afgelopen jaren zijn er, in samenwerking met andere professionals, verschillende programma's en trajecten ontwikkeld speciaal voor jongeren. Hieronder lees je over deze prachtige programma's. Je vindt informatie, in woord en beeld, over de betreffende doelgroep, en de ervaringen en reviews van de jongeren. Wie weet raak je geïnspireerd en zie en hoor je dingen die je graag zelf zou willen ervaren of zie je onderdelen die je interesse wekken of die je herkent en waarmee je graag zelf aan de slag wilt gaan. 

 

 

'InsideOut' programma

 

Steeds meer jongeren zijn sensitief en intuïtief.  Ze voelen zich ‘anders’ en hierdoor helaas vaak ook 'minder' dan anderen. De één krijgt last van faalangst, trekt zich terug, kan zich niet concentreren of krijgt een woede-uitbarsting, de ander gaat veel piekeren, heeft last van dwangmatig gedrag, wordt verdrietig of krijgt zelfs depressieve gevoelens. Vanwege angst voor oordelen en/of afwijzing hebben deze jongeren zorgvuldig maskers gecreëerd om zich aan te passen aan de wereld om hen heen. Met alle lichamelijke, emotionele en psychische gevolgen van dien. Het wordt dus hoog tijd om dat gevoel van ‘anders zijn’ te veranderen in helemaal jezelf kunnen en durven zijn. Tijdens de INSIDE OUT Jongerenretraite geven we jongeren deze kans!

 

Wat heeft het INSIDE OUT Jongerenprogramma jou gegeven?

 

“Zelfvertrouwen en een andere kijk op het leven”

“Meer verdieping en inzichten in wat ik graag wil”

“Dat ik nu erg goed grenzen kan stellen en toch meer dingen durf te doen”

“Heel veel leermomenten en inzichten waardoor ik mezelf nog beter begrijp. Ik heb iets geleerd waar ik altijd op terug kan vallen”

“Ik ben dichter bij mijn spirituele zelf gekomen, inzichten gehad die ik nooit eerder heb bereikt”

 

Hoe was de BEGELEIDING?

 

“Margreet had heel scherp door wat er achter ieders gedrag schuilging. Ik moet nog veel leren en toepassen, maar ik weet wel dat deze reis nog niet over is en dat ik dit pad wil bewandelen. Dit is mijn weg naar een normaal rustgevend leven. Margreet was begripvol en gaf iedereen de tijd en bleef altijd oplettend!

Het drong echt door wat ze zei. Ik was stomverbaasd hoe goed ze mij kon begrijpen, complimenteerde en meedacht met wat ik vertelde. Ik zag echt dat ze precies door had wat ik en de andere voor gedachtensprongetjes maakten. Ik zou de begeleiding een ‘uitmuntend” geven in plaats van goed!”

 

 

Hoe heb jij de LIVEDAGEN beleefd?

 

“Deze hebben mij echt overtuigd hoe belangrijk het is om in verbinding te zijn met jezelf en wat ik heb geleerd, een goede combi tussen de oefeningen, verbinding van de groep en spirituele ervaringen.  Heb mij lang daarna zo goed gevoelt!”

 

We hebben weer een prachtige eindbeoordeling van gemiddeld een 9 mogen ontvangen van de deelnemers!


Jongeren retraites Frankrijk en Italië

 

Nog wat onwennig maar vol vertrouwen, stapten 9 deelnemers het vliegtuig in, een bijzondere reis tegemoet. Door de kennismakingsdag kende iedereen elkaar al, waardoor er vanaf het begin, zo beschreef een deelnemer, 'er al een hele sterke band' was.

 

En toen begon de prachtige reis, de retraite in Italië.

Wat hebben we veel gedaan en ervaren. Van het FreeStyle programma met workshops, individuele coachsessies, EFT, intense oefeningen,  overtuigingen loslaten, yoga, meditatie, ademhalingsoefeningen tot een bootcamp, wandelingen, Italiaans eten, veel lol hebben samen en een boottocht.

 

Hieronder lees je de ervaringen van de deelnemers.

 

"Deze reis zal zeker een blijvende verandering in mijn leven zijn. Ten eerste was het heel erg bijzonder om dit mee te hebben kunnen maken. Ik heb veel geleerd tijdens deze reis, heb er leuke mensen aan overgehouden en merk nu dat ik mijn hart moet volgen wat dingen in mijn leven misschien  wel zal veranderen"

 

"Ik denk wel dat er blijvende veranderingen zijn zoals dat ik nu veel meer durf te praten en dat dat ook al is gelukt wat ik daarvoor waarschijnlijk niet zal doen. En ik sta nu veel positiever en heb er nu veel meer zin in dan daarvoor".

Wat heeft deze reis jou gebracht?

 

Met de terugkomdag van de Jongerenretraite oktober ‘19, is het officiële programma afgerond met deze prachtige groep jongeren.
Tijdens de retraite zelf, onder gelijkgestemden en in een veilige omgeving, mochten zij dichter bij de anderen én zichzelf (terug) komen.

Na de retraite, terug in het ‘normale leven’, merkten zij op dat zij (deels) veranderd waren. Maar hun omgeving niet. Waar de jongeren eerst, tijdens de retraite, geleerd hebben zich te uitten en zichzelf te accepteren...word je eenmaal ‘terug’, weer uitgedaagd dit te blijven doen. Dat kan knap lastig zijn. Want hoe blijf je thuis ook ‘trouw aan jezelf?’

Dus naast een fijn weerzien en delen hoe t met iedereen gaat, was tijdens de terugkomdag, ook de vraag ook: ‘Wat doe en ervaar je na de retraite anders en waarmee val je nog terug of blijft iets moeilijk?’ Deze worsteling herkende iedereen wel. Soms thuis, soms in vriendschappen of op het werk.

Dus wat is het rendement van de retraite! Hieronder lees je daarop twee reacties van de jongeren zelf:

“Het allermooiste cadeau is van jezelf leren houden en te accepteren hoe je bent. Door de kracht, liefde en verbinding van Terra Nova is mij dit gelukt.”

”De retraite heeft bij mij deuren geopend en andere deuren gesloten. Het opende mijn ogen en liet me situaties accepteren en afsluiten zelfs na de retraite nog en tot op de dag van vandaag haal ik deze lessen bijna elke dag nog terug, vind ik het 1 van de meest leerzame en liefdevolle momenten die ik heb meegemaakt.”

...en wat wij vooral bijzonder en waardevol vinden, is dat deze groep zelf al verschillende malen het initiatief heeft opgepakt om elkaar weer te zien.
Het zijn oprechte ‘Verbinders’, zoals hun tribe-naam al zegt.
 

 

In woord en beeld!

Een podcast-interview met 2 jongeren, Robert en mijzelf over de ‘InsideOut’ retraite van afgelopen herfst én het ‘Ik leer leven’ online groeps-programma.

 


'Samen het leven leren' programma

 

Je bent tussen de 16 en 28 jaar en loopt vast op school, je werk, thuis of in contact met leeftijdgenoten. Je hebt het gevoel dat je opgesloten zit in je hoofd en je piekert veel. Je vindt het moeilijk om te gaan met je emoties of je hebt last van angsten of depressieve gevoelens. Je voelt je hierin niet gezien en begrepen door jouw omgeving. En vanwege angst voor oordelen en/of afwijzing, probeer je je zoveel mogelijk aan te passen aan jouw omgeving of trek je je juist terug in je eigen wereld. Met uiteindelijk het gevoel dat je jezelf niet meer bent of kunt zijn, of dat je anders bent dan anderen. Je bent niet aan het leven maar aan het overleven.

De Jongeren Intensive duurt 6 weken. Je krijgt inzicht in wie je echt bent, hoe gedachten en overtuigingen jouw realiteit bepalen, wat gevoelens en emoties jou vertellen, hoe je je verbindt met jezelf en anderen, wat leven in het nu voor jou betekent en hoe je weer in je eigen kracht kunt gaan staan.

 

Elke week komen we samen met de groep, zowel online (3x) als live (3x), en gaan we de diepte in. Fysieke en energetische lichaamsbewustwording maakt hier onderdeel van uit. En door de vele oefeningen die je zelf en samen met je buddy doet, kun je de kennis die je wordt aangereikt samen met je eigen inzichten ook direct integreren. De vele tools die je in handen krijgt, helpen je bij je volgende stap in bewustwording en persoonlijke ontwikkeling.