Jongeren Retraite Zuid Frankrijk, landgoed Terra Nova

Informatie

 

Wanneer

Maandag 28 oktober tot en met zaterdag 2 november 2019.

 

Waar

Op het landgoed “Terra Nova” in Zuid Frankrijk

11270 Saint-Gaudéric, Frankrijk

https://bridgeman.nl/retraites/

 

Begeleiding

Door jongerencoaches Madelon Blok en Margreet Verrij (met het programma van de Bridgeman Foundation)

 Reacties na de retraite jongstleden

 

Met de terugkomdag van de Jongerenretraite oktober ‘19, is het officiële programma afgerond met deze prachtige groep jongeren.

Madelon, Bibian en ik hebben, vanuit de Bridgeman foundation op Terra Nova, de jongeren verschillende tools en ervaringen mee willen geven. Tijdens de retraite zelf, onder gelijkgestemden en in een veilige omgeving, mochten zij dichter bij de anderen én zichzelf (terug) komen.

Na de retraite, terug in het ‘normale leven’, merkten zij op dat zij (deels) veranderd waren. Maar hun omgeving niet. Waar je eerst leerde je te uitten en jezelf te accepteren zoals je bent...word je eenmaal ‘terug’, weer uitgedaagd dit te blijven doen. Dat kan knap lastig zijn. Want hoe blijf je ook hier ‘trouw aan jezelf?’

Dus naast een fijn weerzien en delen hoe t met iedereen gaat, was de vraag ook: ‘Wat doe en ervaar je na de retraite anders en waarmee val je nog terug of blijft iets moeilijk?’ Deze worsteling herkende iedereen wel. Soms thuis, soms in vriendschappen of op het werk.

Dus wat is het rendement van de retraite! Hieronder lees je daarop twee reacties van de jongeren zelf:

“Het allermooiste cadeau is van jezelf leren houden en te accepteren hoe je bent. Door de kracht, liefde en verbinding van Terra Nova is mij dit gelukt.”

”De retraite heeft bij mij deuren geopend en andere deuren gesloten. Het opende mijn ogen en liet me situaties accepteren en afsluiten zelfs na de retraite nog en tot op de dag van vandaag haal ik deze lessen bijna elke dag nog terug, vind ik het 1 van de meest leerzame en liefdevolle momenten die ik heb meegemaakt.”

...en wat wij vooral bijzonder en waardevol vinden, is dat deze groep zelf al verschillende malen het initiatief heeft opgepakt om elkaar weer te zien.
Het zijn oprechte ‘Verbinders’, zoals hun tribe-naam al zegt.

Wij, Bibian en ik, maken ons weer op voor de volgende retraite in april 2020! Dus ken jij, heb jij of ben jij een jongere die worstelt met zichzelf of het leven en wil jij dichter bij jezelf komen? Meld je aan of neem contact op voor meer informatie!

 

 


InSide Out programma

De Bridgeman Foundation introduceert de INSIDE OUT Jongerenretraite voor jongeren van 16-24 jaar, die vastlopen in het dagelijkse leven.

 

Steeds meer jongeren zijn sensitief en intuïtief.  Ze voelen zich ‘anders’ en hierdoor helaas vaak ook minder dan anderen. De één krijgt last van faalangst, trekt zich terug, kan zich niet concentreren of krijgt een woede-uitbarsting, de ander gaat veel piekeren, heeft last van dwangmatig gedrag, wordt verdrietig of krijgt zelfs depressieve gevoelens. Vanwege angst voor oordelen en/of afwijzing hebben deze jongeren zorgvuldig maskers gecreëerd om zich aan te passen aan de wereld om hen heen. Met alle lichamelijke, emotionele en psychische gevolgen van dien. Het wordt dus hoog tijd om dat gevoel van ‘anders zijn’ te veranderen in helemaal jezelf kunnen en durven zijn. Tijdens de INSIDE OUT Jongerenretraite geven we jongeren deze kans!

 

Bekijk het evenement op FaceBook https://www.facebook.com/events/637264310105499/

 

Lees hier het artikel van Bibian van Drie over deze retraite en sensitieve jongeren op LinkedIn

 


herken jij jezelf hierin?

Herken je jezelf hierin? Heb je behoefte aan echt contact, verbinding en (h)erkenning in wat je ziet, voelt en ervaart? Wil je gewoon maar één ding en dat is eindelijk jezelf kunnen zijn? Dan kunnen wij jou helpen! Tijdens de INSIDE OUT Jongerenretraite gaan we de diepte in. Met elkaar en met jezelf. Van binnen naar buiten. Dit vraagt moed. Om eerlijk naar jezelf te kijken en dichtbij jezelf te blijven. Als jij dit aandurft, je gemotiveerd bent om aan jezelf te werken en verder wilt leren en groeien, schrijf je dan snel in (wellicht met hulp van je ouders/begeleiders)*. Na inschrijving ontvang je een intakeformulier en krijg je een individueel gesprek met één van de jongerencoaches, om zo jouw persoonlijke hulpvraag en thema’s goed in kaart te brengen zodat we hier tijdens de retraite ruim aandacht aan kunnen geven.Wat houdt de retraite in?

 

Tijdens de jongerenretraite volg je samen met 9 andere jongeren onder professionele begeleiding van twee Bridgeman jongerencoaches (Margreet Verrij en Madelon Blok) een volledig coachprogramma waarin je bewust wordt van wie je in werkelijkheid bent. Het programma daagt je uit. Het helpt je om zelf de touwtjes in handen te nemen, je goed te voelen over jezelf en met meer zelfvertrouwen in het leven staan. Het helpt je om in balans te komen op fysiek (lichaam), emotioneel (gevoelens), mentaal (gedachten) en spiritueel (passie) gebied.

 

Je krijgt tools in handen, waarmee jij het beste uit jezelf kunt halen. Je ontdekt waar je echt gelukkig van wordt. Los van alle stempels die jij hebt gekregen of die jij jezelf hebt gegeven. Je leert opnieuw naar jezelf te kijken. Niet naar wat nu je verhaal is, maar naar welk verhaal jij over jezelf wilt vertellen.

 

Op 6 oktober is een kennismakingsmiddag voor alle deelnemers (ouders/begeleiders sluiten het laatste uur aan). Het is belangrijk dat je hierbij bent. Tijdens deze middag kunnen we elkaar leren kennen, zodat je je tijdens de jongerenretraite direct veilig en vertrouwd voelt bij de andere deelnemers.

 

 

 

Na deze retraite...

Heb je meer zelfvertrouwen

Durf je weer voor jezelf te kiezen

Voel je weer verbinding met jezelf en anderen

Begrijp je wie je echt bent, wat je wilt en wat je nodig hebt

Heb je nieuwe dingen over jezelf ontdekt

Heb je weer contact met jezelf, je intuïtie en innerlijke wijsheid

Weet je wat je passies zijn

Zorg je voor en neem je verantwoordelijkheid over je eigen gevoelens

Weet je hoe je met blokkades en niet helpende gedachtes om kunt gaan

Handel je vanuit liefde in plaats van angst

Weet je hoe je zelf invloed hebt op stress en ontspanning

Kun je feedback geven en ontvangen

Voel je je gelukkiger en heb je meer lol

Maak je deel uit van de INSIDE OUT jongeren community waar je altijd op kunt terugvallen

 

Kortom, jouw leven zal nooit meer hetzelfde zijn!

Het programma

 

Maandag

Op maandag komen we rond 14.25 uur aan op het vliegveld van Toulouse. Vanaf daar nemen we gezamenlijk de transfer bus naar Terra Nova (circa anderhalf uur rijden). Na aankomst delen we de kamers in en eten we samen. Na het eten start het eerste programma onderdeel.

 

Dinsdag t/m vrijdag

Het programma bestaat onder andere uit meditatie, yoga, workshops, ademhalingsoefeningen, overtuigingen loslaten en creatieve activiteiten zoals schilderen, schrijven en muziek maken. De oefeningen en opdrachten doen we voornamelijk in groepsverband. Verder zoeken we de buitenlucht op door te wandelen en te sporten (bootcamp). Uiteraard lassen we de nodige rustmomenten in. We ontbijten, lunchen en dineren gezamenlijk. De maaltijden zijn supergezond, vegetarisch en lekker.

 

Zaterdag

Op zaterdagochtend ontbijten we gezamenlijk en na het ontbijt vertrekt de transfer bus weer naar het vliegveld van Toulouse. Om 13.30 uur vliegen we weer terug naar Nederland.

 

 

Om dit alles goed te beleven en werkelijke aandacht voor jezelf en de anderen te hebben, nemen we bij aankomst je smartphone in bewaring.Kosten

De Bridgeman Foundation wil het voor alle jongeren mogelijk maken om mee te kunnen gaan. De kosten per persoon zijn €750,- incl. btw en excl. vliegticket. In overleg met jouw ouders of begeleiders kijken we naar de mogelijkheden om de deelname zelf te betalen of deze te bekostigen vanuit PGB of budgetten binnen opvanghuizen. Indien dit niet mogelijk is, gaan we op zoek naar een sponsor. De reiskosten van/naar Schiphol en het vliegticket (circa €150,-) betalen jouw ouders of begeleiders altijd zelf.

 

INSCHRIJVEN

Inschrijven gaat via de aanmeld knoppen op deze pagina, die je doorsturen naar de Bridgeman site. Daar vind je het aanmeldings- en intake formulier die je mag invullen, waarna er contact met je opgenomen wordt.

*De gegevens die jij invult, behandelen wij uiteraard vertrouwelijk. Indien je uiteindelijk niet gaat deelnemen aan de jongerenretraite, vernietigen wij jouw inschrijfformulier.

 

SPONSORING EN DONATIES

Wil je het mogelijk maken voor een jongere om mee te gaan? Je kunt een heel ticket van €750,-, een half ticket van €375,- of een kwart ticket van €187,50 sponsoren. Stuur een mail met jouw voorkeur voor het te sponsoren bedrag naar onze projectcoördinator Bibian van Drie.

 

Natuurlijk is elke donatie voor de INSIDE OUT Jongerenretraite, groot of klein, enorm welkom! Je kunt je donatie overmaken op rekeningnummer NL76 TRIO 0338 4252 68 t.n.v. Bridgeman Foundation, onder vermelding van jouw naam + omschrijving: donatie INSIDE OUT 28 oktober

 

WAT IS INBEGREPEN

4 levens veranderende dagen (maandagavond t/m vrijdagavond)

5 overnachtingen op Terra Nova inclusief beddengoed en handdoek (wij adviseren je om zelf een extra handdoek mee te nemen als je gebruik wilt maken van het zwembad of de sauna)

Heel veel diepgaande en verbindende gesprekken met de andere deelnemers

Eten (ontbijt, lunch, middagsnack en diner) en drinken (water, koffie, thee en sap) gedurende jouw verblijf op Terra Nova

 

ZELF TE VERZORGEN

We adviseren de volgende KLM vluchten te boeken, indien je gebruik wilt maken van de door ons geregelde transfer bus (van Toulouse naar Terra Nova):

 

Maandag 28 oktober: heenvlucht Schiphol – Toulouse (KL1307), vertrek om 14.25 uur

Zaterdag 2 november: terugvlucht Toulouse – Schiphol (KL1304), vertrek om 13.30 uur

Mocht je met een andere vlucht reizen, dan horen wij dit natuurlijk graag.

 

 

Let op: boek je vliegtickets pas nadat je een intakegesprek hebt gehad met één van de jongerencoaches en jouw deelname definitief is!

 

WAT NEEM JE MEE?

 

Neem kleding mee waarin je je prettig voelt, waar je yoga in kunt doen en in meditatie kunt zitten. Neem ook je sportkleren mee voor de outdoor activiteiten.  Stop daarnaast vooral je bikini/badpak/zwembroek in je koffer. Wellicht wil je een extra handdoek mee voor bijvoorbeeld in het zwembad of de sauna.