Bewust Ouderschap Trainingen

Unieke training

De eerste en enige training die zowel systemisch werk als transformatieve coaching combineert.

Verhelderend & Effectief

Direct naar de kern van het conflict of het probleem.

Praktisch & Leerzaam

Met methodes uit NLP, Mindfulness, Insight Dialog, TransActionele Analyse en familie opstellingen.


‘Ontdek wat de onderliggende oorzaken zijn van disbalans in het gezin en wat je eraan kunt doen’

Wat ga je leren

 

De training is opgedeeld in 4 blokken, zo kun je deelnemen aan de trainingen met de thema’s die jou het meest aanspreken.

 

Je geeft als ouders al je liefde en aandacht aan je gezin en kind(eren). Je doet je best en meer, maar soms zit je met je handen in het haar. Je zit met vragen als:

·         Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn patronen niet doorgeef aan mijn kind(eren)?

·         Hoe kunnen we weer stabiel worden na een scheiding?

·         Hoe communiceer ik helder en duidelijk, zonder ruzie?

·         Waar komt dit vervelende gedrag bij mijn kind vandaan?

·         Hoe ga ik om met  trauma of nare gebeurtenis bij mij of bij iemand in mijn gezin?

 De trainingen bevat onderdelen en oefeningen uit:

Transformatieve therapie

Transactionele Communicatie

NLP

Mindfulness

Systemisch coaching (Familieopstellingen)

 

Wij geven je in 4 dagen inzichten en methodes die je helpen om een stabiele en harmonieuze leefomgeving te creëren voor jezelf en je kind(eren).

Het is geen training waarin opvoedkundige problemen centraal staan. Wel kijken we naar jou en je rol als ouder, en de dynamieken in jouw familiesysteem.
Het doel van de training is dat je inzicht en handvatten krijgt, zodat je je zelfverzekerd en gebalanceerd voelt in jouw rol als ouder en/of partner.

 

Door de nieuwe inzichten en ervaringen zal je beter in staat zijn om je eigen (en juiste) plek binnen je leven, je relatie, je gezin van herkomst en in je huidige gezin in te nemen. Daardoor kan er meer balans en rust komen in je leven.

 

 

je Gezin in balans na een scheiding

Scheiden heeft een grote impact op je gezin, de samenstelling en het dagelijks leven veranderd. Je hebt zorgen over de kinderen, mogelijk moeizame communicatie, iedereen moet wennen aan nieuwe situatie. Wordt het ooit rustig?

 

 

In deze trainingsdag kijken we naar de onderliggende patronen van de scheiding en waar de kinderen werkelijk mee belast worden. Bevrijd jezelf en je kind van de strijd en ontwikkel het vertrouwen in het pad wat voor je ligt.

 

Je gezin in balans na trauma

Een trauma heeft niet alleen effect op het slachtoffer, maar ook op de mensen die daar dicht bij staan. Hoe kun je elkaar werkelijk helpen? Hoe ga je om met de nasleep van een trauma of nare gebeurtenis?

 

Op deze dag kijken we welke rol het trauma, misbruik en verlies spelen in het gezin. Je leert hoe je jezelf weer in je kracht kan zetten of hoe je een ander hierbij ondersteunt.

 

je gezin in balans bij problematisch gedrag

Het kan heel ingewikkeld zijn om goed te communiceren met je kind(eren). Soms vertonen ze onbegrijpelijk of grensoverschrijdend gedrag en lijken ze niet te willen luisteren. Weerstand en conflict is meer aanwezig dan harmonie.

 

 

Op deze dag ga je als ouder begrijpen vanuit welke drijfveer en liefde je kind bepaald gedrag vertoont, waardoor het gemakkelijker wordt er anders naar te kijken en anders te kunnen handelen.

 

 

zorgen voor jezelf in het gezin

In deze training leer je hoe je werkelijk van betekenis bent voor het gezin zonder dat je daarbij jezelf opzij hoeft weg te cijferen.

 

Je ontdekt dat je nog beter bij kan dragen en genieten, als je goed voor jezelf zorgt. Ervaar zelf hoe waardevol jij bent en leer te handelen naar jouw behoeftes binnen jouw gezin en daarbuiten.

 Deze training is voor jou weggelegd wanneer je

Meer balans en harmonie wilt in jezelf en in je gezin

Beter contact wilt maken met je kind(eren) en /of partner

Bereid bent je eigen patronen aan te pakken

Open staat om te leren en ontdekken

Jouw slachtofferschap achter je wilt laten

 

Vanuit samenwerking wilt leven & van je gezin je een legendarisch team wilt maken

 

Wij gaan je laten zien wat de onderliggende oorzaken kunnen zijn van de disbalans in het gezin.

Tijdens de training gaan we vooral ervaren door middel van praktische oefeningen, zodat jij de stap kan zetten naar meer rust en bewust ouderschap.

Je leert anders kijken naar je kind, jezelf en je roots. Bovenal ontdek je dat je de keuze hebt om het anders te gaan doen.