Inside Out Jongerenprogramma (live én online)

Voor het INSIDE OUT Jongerenprogramma heeft de Bridgeman Foundation een programma Ik Leer Leven ontwikkelt, speciaal voor jongeren van 16-24 jaar die vastlopen in het dagelijkse leven. We starten in de herfst '21 weer met een nieuwe groep (maximaal 8 jongeren). De sessies vinden zowel online als live plaats.

 

Steeds meer jongeren zijn sensitief en intuïtief. Ze voelen zich ‘anders’ en hierdoor helaas vaak ook minder dan anderen. De één krijgt last van faalangst, trekt zich terug, kan zich niet concentreren of krijgt een woede-uitbarsting, de ander gaat veel piekeren, heeft last van dwangmatig gedrag, wordt verdrietig of krijgt depressieve gevoelens. Vanwege angst voor oordelen en/of afwijzing hebben deze jongeren zorgvuldig maskers gecreëerd om zich aan te passen aan de wereld om hen heen. Met alle lichamelijke, emotionele en psychische gevolgen van dien. Het wordt dus hoog tijd dat ze leren leven in plaats van overleven. En het gevoel van ‘anders zijn’ te veranderen in helemaal jezelf kunnen en durven zijn. Het INSIDE OUT Jongerenprogramma geeft jongeren deze kans!


HERKEN JIJ JEZELF HIERIN?

Heb je behoefte aan contact, verbinding en (h)erkenning in wat je ziet, voelt en ervaart? Wil je gewoon maar één ding en dat is eindelijk jezelf kunnen zijn? Dan kunnen wij jou helpen! Tijdens het INSIDE OUT Jongerenprogramma ‘Ik Leer Leven’ gaan we de diepte in. Met elkaar en met jezelf. Van binnen naar buiten. Dit vraagt moed. Om eerlijk naar jezelf te kijken en dichtbij jezelf te blijven. Als jij dit aandurft, je gemotiveerd bent om aan jezelf te werken en verder wilt leren en groeien, schrijf je dan snel in*. Na inschrijving krijg je een (online) intakegesprek met één van de jongerencoaches, om jouw persoonlijke hulpvraag goed in kaart te brengen, zodat we hier tijdens het programma aandacht aan kunnen geven.

BEWUST WORDEN VAN WIE JE IN WERKELIJKHEID BENT

Het 8-weekse online en live programma volg je samen met andere jongeren onder professionele begeleiding van twee Bridgeman jongerencoaches, Margreet Verrij en Bibian van Drie. Het is een volledig coachprogramma waarin je bewust wordt van wie je in werkelijkheid bent. Het programma daagt je uit. Het helpt je om zelf de touwtjes in handen te nemen, je goed te voelen over jezelf en met meer zelfvertrouwen in het leven staan. Het helpt je om in balans te komen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. Je krijgt tools in handen, waarmee jij het beste uit jezelf kunt halen. Je ontdekt waar je echt gelukkig van wordt. Los van alle stempels die jij hebt gekregen of die jij jezelf hebt gegeven. Je leert opnieuw naar jezelf te kijken. Niet naar wat nu je verhaal is, maar naar welk verhaal jij over jezelf wilt vertellen.


WAT KUN JE VERWACHTEN?

 

Het ‘Ik Leer Leven’ programma beslaat 8 weken. Elke week ontvang je een werkboek rondom een specifiek thema (o.a. identiteit, omgaan met emoties, mindset, relaties met anderen, leven in het nu en het ontdekken van je passies) met theorie en oefeningen waarmee je zelf én samen met je buddy aan de slag gaat. Elke week is er een sessie met de groep, waarin we met elkaar de diepte in gaan. We starten de 1ste met een live bijeenkomst en komen de 7de bijeenkomst live samen. In de tussenliggende weken en de laatste week hebben we een online zoomsessies. EFT (Emotional Freedom Techniques), soundhealing, shamanic breathing en ander energetisch werk maken hier onderdeel van uit. Daarnaast ga je tijdens het programma 8 stappen in je leven integreren, die je helpen om gezonder en bewuster te leven. Je wordt hierin begeleid, maar dit vraagt vooral om motivatie en het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

 

DATA

De data:

– 6 keer een Zoom sessie van 2 uur met de gehele groep (dinsdagavond)

– 2 keer een live bijeenkomst van 5 uur met de gehele groep 

 

1ste bijeenkomst: 11 april '21- live dag 10.30 - 15.30  (we zorgen ervoor dat de locatie goed bereikbaar is met het OV)

(eerste werkboek wordt 5 april '21 verstuurd)

2de bijeenkomst: 20 april- zoom

3de bijeenkomst: 28 april- zoom

2 weken meivakantie

4de bijeenkomst: 18 mei - zoom

5de bijeenkomst: 25 mei - zoom

6de bijeenkomst: 1 juni - zoom

7de bijeenkomst: 6 juni- live dag 10.30-15.30 's-Gravenzande*

8ste bijeenkomst: 15 juni - zoom

 

*Adres: 'Centrum Ravitatie', Van Geeststraat 1, 2691 BE 's-Gravenzande

 

 

Kortom, jouw leven zal nooit meer hetzelfde zijn!


WAT IS INBEGREPEN?

8 weken jongerenprogramma opgezet volgens de Bridgeman Methode

 

8 weken begeleiding van jongerencoaches (met o.a. intake, tussentijdse 1-op-1 coachsessie en een coachsessie na afloop van het programma)

 

6 keer een Zoom sessie van 2 uur met de gehele groep

 

2 keer een live bijeenkomst van 5 uur met de gehele groep

 

8 digitale werkboeken met theorie en oefeningen, die je gedurende het programma samen met je buddy doet

 

Deelname aan de online tribe (WhatsApp groep) waarin vragen aan elkaar worden gesteld en ervaringen met elkaar worden gedeeld

 

Heel veel online inspiratie (video’s en podcasts)

 

 

Heel veel diepgaande en verbindende gesprekken met de andere deelnemers en vrienden voor het leven!

NA DIT ONLINE JONGERENPROGRAMMA

Heb je meer zelfvertrouwen en durf je weer voor jezelf te kiezen

 

Voel je weer verbinding met jezelf en anderen

Begrijp je wie je echt bent, wat je wilt en wat je nodig hebt

 

Heb je nieuwe dingen over jezelf ontdekt

 

Heb je weer contact met jezelf, je intuïtie en je innerlijke wijsheid

 

Zorg je voor en neem je verantwoordelijkheid over je eigen gevoelens

 

Weet je hoe je met blokkades en niet helpende gedachtes om kunt gaan

 

Handel je vanuit liefde in plaats van angst

Weet je hoe je zelf invloed hebt op stress en ontspanning

 

Voel je je gelukkiger en heb je meer lol

 

Maak je deel uit van de INSIDE OUT jongeren community waar je altijd op kunt terugvallenKOSTEN

De kosten per persoon zijn €595,- inclusief btw en exclusief verplichte aanschaf van het boek hEFTig van Yvonne Toeset (€24,95). In overleg met jouw ouders of begeleiders kijken we naar de mogelijkheden om de deelname zelf te betalen of deze te bekostigen vanuit PGB of budgetten binnen opvanghuizen/instellingen. Indien dit niet mogelijk is, gaan we op zoek naar een donateur.

 

 

DONATIES

Wil je het mogelijk maken voor een jongere om mee te doen? Je kunt een donatie doen ter hoogte van het gehele bedrag (€595,-), de helft (€297,50) of een kwart van het bedrag (€148,75). Maar natuurlijk is elke donatie, groot of klein, enorm welkom! Je kunt je donatie overmaken op rekeningnummer NL76 TRIO 0338 4252 68 t.n.v. Bridgeman Foundation, onder vermelding van jouw (bedrijfs)naam + omschrijving: donatie INSIDE OUT 1 november.

 

Een donatie is zowel voor bedrijven als particulieren (onder bepaalde voorwaarden) aftrekbaar. Wil je een bewijs van ontvangst van je donatie toegestuurd krijgen? Stuur dan een e-mail naar onze projectmanager  Bibian van Drie.

 

 

 

 


Eerste reacties na het traject

‘Ik barst bijna uit elkaar van dankbaarheid en trots!'

 

Dankbaar dat ik met Bibian en Jop dit gave InsideOut online jongeren-programma heb mogen begeleiden en trots op de deelnemers, omdat zij de stap hebben gezet dit programma te volgen en aan te gaan.

 

En dáárin zijn ze een voorbeeld voor velen!

Want wie kent dat niet, dat gevoel dat je 'een andere weg' in wilt slaan of 'dat je zó niet verder wilt. Dat je soms moe wordt van jezelf of het gevoel hebt in rondjes te draaien.

 

 

 

Dan vergt het moed, onder ogen te zien dat je dit zelf vasthoudt en nog meer lef dit te delen en uit je comfortzone te gaan stappen! Dat voelt ongemakkelijk en soms ook pijnlijk. Maar pijn is groei! Ook al is het veel gemakkelijker je kop in het zand te steken en te wachten tot de 'storm' overwaait....tot de nieuwe komt.

 

Deze prachtige groep meiden hebben hun 'storm' juist aangekeken, en zijn er dwars doorheen gegaan. Zij hebben in alle eerlijkheid gekeken naar zichzelf, hun gedachten, hun gewoonten, en gezien dat deze hen hield waar ze waren.

 

En zoals Einstein al zei: 'Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg'.

 

Iedereen heeft stappen gezet om anders te gaan kijken naar zichzelf, het leven en de ander. We hebben samen gelachen en gehuild. Met een rugzak vol tools, verbinding met elkaar en met meer 'lichtheid' hebben we vorige week het programma afgerond.

 

De eerste reacties over 'hun reis' en het traject waren:

'Fantastisch'

'Geweldig

'Inspirerend'

'Liefdevol'

'Ontzettend fijn'

De evaluaties moeten nog binnen komen. Ik houdt jullie op de hoogte.

In het najaar volgt er een nieuw traject.

 

 

Wat heeft het programma jou gegeven

 

Wat heeft het InsideOuT Jongerenprogramma jou gegeven en heeft deze reis een blijvende verandering voor jou gebracht?

Op deze vraag ontvingen wij de volgende reacties van de deelnemers:

 

‘Ja, ik heb meer zelfkennis, rust en inspiratie om mezelf meer te waarderen. Ik kan nu beter, gezonder en gelukkiger leven!’

 

‘Verbinding’

 

‘Ik heb meer inzichten over mezelf en hoe ik in bepaalde situaties handel’

 

‘Een groep lieve mensen waar ik op terug kan vallen’

 

‘Ja, ik ervaar meer zelfvertrouwen en ik heb geleerd om beter om te gaan met mezelf’

 

‘Ja! Ik neem elke dag een stiltemomentje voor mezelf, gebruik EFT waar nodig en probeer gezonder te leven!’

 

 

Een prachtige opbrengst, waar wij als begeleiding en foundation erg blij van worden. Binnenkort start het volgende InsideOut Jongerentraject ‘Ik leer leven’, gemiddeld beoordeeld met een 9,3! 


Podcast interview

Inside Out Jongeren programma

Kort

Origineel

 

In woord en beeld!

 

Een podcast-interview met 2 jongeren, Robert en ik over de ‘InsideOut’ retraite van afgelopen herfst én het ‘Ik leer leven’ online groeps-programma.


Reviews winterdeelnemers '20-'21

Wat heeft het INSIDE OUT Jongerenprogramma, begeleid door jongerencoach Margreet Verrij, jou gegeven?

 

“Zelfvertrouwen en een andere kijk op het leven”

“Meer verdieping en inzichten in wat ik graag wil”

“Dat ik nu erg goed grenzen kan stellen en toch meer dingen durf te doen”

“Heel veel leermomenten en inzichten waardoor ik mezelf nog beter begrijp. Ik heb iets geleerd waar ik altijd op terug kan vallen”

“Ik ben dichter bij mijn spirituele zelf gekomen, inzichten gehad die ik nooit eerder heb bereikt”

 

 

Hoe was de BEGELEIDING?

 

“Zeker doordat Margreet heel scherp door had wat iedereen voor gedrag had en dat uitte. Ik moet nog veel leren en toepassen, maar ik weet wel dat deze reis nog niet over is en dat ik dit pad wil bewandelen. Dit is mijn weg naar een normaal rustgevend leven. Margreet was begripvol en gaf iedereen de tijd en bleef altijd oplettend!

Het drong echt door wat ze zei. Ik was stomverbaasd hoe goed ze mij kon begrijpen, complimenteerde en meedacht met wat ik vertelde. Ik zag echt dat ze precies door had wat ik en de andere voor gedachtensprongetjes maakten. Ik zou de begeleiding een ‘uitmuntend” geven in plaats van goed!”

 

 

Hoe heb jij de LIVEDAGEN beleefd?

 

“Deze hebben mij echt overtuigd hoe belangrijk het is om in verbinding te zijn met jezelf en wat ik heb geleerd, een goede combi tussen de oefeningen, verbinding van de groep en spirituele ervaringen.  Heb mij lang daarna zo goed gevoelt!”

 

We hebben weer een prachtige eindbeoordeling van gemiddeld een 9 mogen ontvangen van de deelnemers!

 

Ben je nieuwsgierig geworden of voel je dat jij deze ‘reis’ ook wilt maken en ben jij tussen de 16 en 24 jaar? Lees dan verder op de website voor de verdere info over het volgende INSIDE OUT traject die start in april ’21: