Persbericht

 

Zondagmiddag 24 november

13.00-17.00 Van Rouwen naar Koesteren

 

Rouwen is iets heel persoonlijks, intens vanuit het hart gevoeld. Op lange termijn gaan misschien de scherpe kantjes van de ergste pijn over, en kan er met een glimlach worden teruggekeken, maar altijd blijft er verdriet. Wel is het mogelijk wat luchtigheid toe te voegen, wat lichtheid toe te laten in het hart, tijdens het proces van rouwen naar koesteren. Het kan helpen om je even te begeven in een omgeving waar mensen zijn die door hetzelfde gaan, om een workshop te volgen die je misschien helpt wat meer lichtheid te brengen, of om troostende woorden vanuit het hiernamaals te horen.

 

Op 24 november kun je bij de Bibliotheek Hellevoetsluis de zondagmiddag Van Rouwen naar Koesteren bezoeken. De Lichte Wereld organiseert deze in samenwerking met Leef en Beleef, Bibliotheek Zuid Hollandse Delta. De naam is geleend van de workshop die Margreet Verrij geeft over dit thema. Op deze dag kun je kennismaken met haar en deze workshop, of met Marian Dekker die een workshop geeft over dieren en rouwen. Je kunt rustig even rondlopen op een klein marktje waarop mensen zich presenteren en er wat artikelen te koop zijn. De middag wordt afgesloten met een demonstratie mediumschap van Myrthe Bruinzeel, waarin zij vertelt over de dood-en-daarna, en boodschappen doorgeeft vanuit het hiernamaals.

 

Meer informatie vind je op de pagina van De Lichte Wereld, en later op de site van de Bibliotheek.

www.DeLichteWereld.nl, https://www.bibliotheekzuidhollandsedelta.nl/

 

De markt is gratis te bezoeken, de workshops kosten 5,- euro per stuk, de mediumavond € 12,50

Kaartjes kunnen vooraf gekocht worden om een plekje te verzekeren, maar ook op de middag zelf. Op de markt is er een koffiehoek, en ontmoet je lokale mensen die kunnen helpen bij rouwverwerking: bv Humanitas- steun bij rouw, , Yvonne Reijnen van Yanara Coaching, Judy Holteman met haar Shiatsu-massages, Miranda van der Beek, wandelcoach en kunstenaar, Sandra de Jager vertelt over de helpende werking van yoga, Marja de Vries-Lamens geeft kleine engelenreadings. De Lichte Wereld is aanwezig met een kleine collectie sieraden en rouwartikelen.