Van irritaties naar ontspannen in relaties

 

Wil je graag irritaties en oordelen loslaten en je niet meer zo mee laten slepen door gedachten en emoties in je relaties en contacten? Wil je ontdekken waarom die vervelende collega, zeurende vriendin of mopperende (schoon)moeder zo waardevol voor je kan zijn?

 

Op je werk, in je familie of in je gezin worden regelmatig, bewust en onbewust, 'spelletjes' gespeeld. Dan is een blik of opmerking voldoende om je ineens weer 'hop' bovenop de kast te krijgen.

Sommige situaties zijn zo voorspelbaar en interactiepatronen blijven zich herhalen. Je voelt aan dat het op niets uitloopt en de energie lekt helemaal weg. In een spel ligt een uitnodiging besloten. Een uitnodiging om te gaan redden, aanklagen of zeuren.

 

 

Herkenbaar? Het werkelijke probleem wordt nooit opgelost.

Pas wanneer je je hier bewust van bent kun je uit deze patronen stappen.

Dat begint natuurlijk met het (h)erkennen wat eenieder bijdraagt en welke rol men zelf en de ander speelt. Daarnaast is het heel interessant om te ontdekken ‘waarom’ die ander zo waardevol voor je kan zijn.

Anderen kunnen namelijk een prachtige spiegel voor je zijn. Die ‘wijzende vinger’ van jezelf en de kinderwijsheid “Wat je zegt, ben je zelf!”,  kunnen je mooie inzichten geven. Inzichten over je eigen ‘schaduwlichaam’ en hoe je hier met mildheid naar kunt kijken. We gaan ook aan de slag met ieders persoonlijke irritaties en oordelen.

 

We maken in deze prikkelende workshop gebruik van technieken uit de Positieve Psychologie, Transactionele Analyse en mijn coach praktijk, zoals de ‘Free Your Mind Methode’. Deze zijn na de workshop eenvoudig zelf toe te passen.

 

Wat neem je mee;

·         Inzichten over het, in essentie, ontstaan van irritaties en oordelen.

·         Leren zien waardoor de ander je zo kan 'raken'.

·         Milder worden naar jezelf en de ander.

·         Oordelen en irritaties loslaten.

 

Ik hoop je binnenkort te ontmoeten en ontvang je graag in mijn praktijk.

  


‘Jij maakt mij ongelukkig’

…Is dat waar?

 

‘Hij kijkt niet eens op van zijn krant, dan weet je toch genoeg!’

‘Ze belt me niet terug, zo respectloos’

‘Ik vraag al honderd keer dat op te ruimen, hij heeft maling aan mij’

…Weet je dat zeker?

 

Marcus Aurelius zei eens: ‘The happiness of your life depends upon the quality of your thoughts’

 

Als dat waar is, zullen bovenstaande gedachten je niet veel goeds brengen. Sterker nog, als je ze gelooft zal de verantwoordelijkheid van je geluk bij die ander liggen. Knap lastig dus. Want dat zou betekenen dat je voor liefde en geluk afhankelijk bent van een ander. Het maakt eenzaam. Hoe zou het zijn om de jacht naar liefde, goedkeuring en waardering los te laten? Wat een rust zou dat geven. Wat een irritaties zouden er dan verdwijnen.

Heb jij even geluk!

Als je weet dat gedachten je leven beïnvloeden, kun je ze onderzoeken. Je gaat zelfs zien dat andermans schijnbare tekortkomingen, jou verder helpen. In deze workshop leer je hoe je dat kunt doen. Doe mee en ontdek het zelf!